Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 16:45
Miloš Degenek 2. deo
arenasport2
Na programu od 16:00
Seattle Sounders - San Jose Earthquakes
arenasport3
Na programu od 15:20
Barcelona - PSG
arenasport4
Na programu od 15:30
Fiorentina - Cagliari
arenasport5
Na programu od 16:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Rukomet
13.12.2019. - 10:43

Ovo su rivali Srbije u borbi za Olimpijske igre: Neće biti lako

MN Press
Mađarska će uz Kinu biti rival Srbiji na olimpijskom kvalifikacionom turniru, a u nedelju ćemo saznati ime poslednjeg protivnika.

Cilj na Svetskom prvenstvu u Japanu je ostvaren - Srbija će se od 19. do 22. marta boriti za olimpijsku vizu i povratak na LOI posle 32 godine.

Od raspada velike države nismo gledali naše rukometašice na Olimpijskim igrama. To zadovoljstvo pokušaće da nam prirede selektor Ljubomir Obradović i njegove izabranice, koje su na planteranom šampionatu osvajanjem šestog mesta pokazale da imaju kvalitet za jedno takvo takmičenje.

Poznato je da će se Srbija takmičiti na olimpijskom kvalifikacionom turniru 2. Sigurni rival za sada je Kina, a drugi protivnik je Mađarska. Švedska je danas pobedila Nemačku 35:24, pa nam je dodelila Mađarice.

Poslednjeg rivala saznaćemo u nedelju, kada se završe borbe za odličja, a u našu grupu će bronzani sa Svetskog prvenstva (Španija, Holandija, Norveška ili Rusija).

Crna Gora će kao peta sa SP na kvalifikacioni turnir 3 i igraće protiv Severne Koreje, Rumunije i četvrtog sa Svetskog šampionata. U Grupi 1 su Argentina, Senegal, Nemačka ili Švedska i budući vicešampion sveta.

Po dva najbolja tima iz svake grupe učestvovaće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Domaćini još nisu određeni...

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci