• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
"Na dobrom smo putu da promenimo našu glavu!"
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 13.06.2019.
"Momci su bili ozbiljni. Onoliko koliko gaziš protivnika, toliko će ostali da te poštuju", dodao je ponosni Nenad...

MONDO/Stefan Stojanović

Zadovoljstvo na licu Nenada Peruničića.

Srbija je došla do prve pobede u tekućim kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine savladavši Belgiju u gostima, i to vrlo ubedljivo (36:27), tako da će sama odlučivati o svojoj sudbini u poslednjem kolu.

"Orlovi" će u nedelju u novosadskom "Spensu" morati da ponovo partiju iz Levena i da Švajcarce savladaju sa više od pet golova razlike...

" Potrebno je vreme. Drugačija smo ekipa od oktobra prošle godine, od Svetskog prvenstva. Još uvek se tražimo, upoznajemo, tek smo sinoć ovde imali prvi zajednički trening. Uvek prihvatamo stvari onakve kakve jesu. Tražimo širinu tima, 20 spremnih igrača koji mogu uvek da uskoče", iskreno je priznao Peruničić posle utakmice.


Selektor je kazao da su "želeli osveti baš na ovakav način", pošto smo s Belgijom prvobitno remizirali na domaćem terenu (27:27), zbog čega se povela priča o blamaži.

"Ono što radimo sedam meseci večeras je eskaliralo. Momci su bili ozbiljni. Onoliko koliko gaziš protivnika, toliko će ostali da te poštuju. Na dobrom smo putu da promenimo tu našu glavu", poručio je Peruničić i objasnio šta misli pri tome

"Moramo da stvorimo naviku da igramo u jednom ritmu 60 minuta sa puno rotacija! Opet, jako sam ponosan na momke. Ovaj trenutak je bio dosta stresan i težak, da sada moraju, ali ovi momci su napredovali ove sezone u svojim klubovima, napravili su bolje ugovore. Kapiraju da ono što radimo dobro je za tim, a tim je najbitniji".

Sjajni golman Dejan Milosavljev priznao je da su se za ovu utakmicu spremali kao da je "biti ili ne biti", da je zadovoljan što su pokazali kvalitet, a sada se okreće Švajcarcima.

"Imamo vremena da se spremimo za Švajcarsku, da analiziramo kako igraju. Iskoristićemo ovih par dana da se što bolje spremimo i trijumfujemo pred našom publikom u Novom Sadu", napomenuo je prvak Evrope sa Vardarom.

<< NAZAD