Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:00
Partizan - Spartak Trnava
arenasport2
Na programu od 12:00
PSG - Marseille, The Best of
arenasport3
Na programu od 12:30
Ub - Fatum
arenasport4
Na programu od 12:00
Napredak - Radnicki
arenasport5
Na programu od 12:00
Down the Barrel
arenasport6
Na programu od 12:00
Young Boys - Atalanta
arenasport7
Na programu od 12:00
Real Sociedad - Leipzig
arenasport8
Na programu od 12:00
Chicago - Boston
arenapremium1
Na programu od 11:00
Roma - Juventus, The Best of Juventus
arenapremium2
Na programu od 12:00
Boston - Golden State, G3
arenapremium3
Na programu od 12:30
Nemačka - Italija, The Best Of
Otvori pretragu
rukometašice Srbije pred početak Mediteranskih igara
Rukomet
13.06.2022. • 14:24

MLADOST JE NAŠA ŠANSA: Rukometašice se okupile pred Mediteranske igre

rukometašice Srbije pred početak Mediteranskih igara
RSS
Takmičenje se od 25. juna do 06. jula održava u Alžiru

Rukometašice Srbije okupile su se u prostorijama Rukometnog saveza Srbije, odakle su krenule put Bajine Bašte, gde će se pripremati za predstojeće Mediteranske igre (25. jun – 6. jul).

Nakon trenažnih aktivnosti u periodu od 13. do 22. juna sledi put u Alžir, a naša selekcija će na takmičenju igrati u grupi B sa Severnom Makedonijom, Portugalom i Turskom.

"Čula sam od devojaka koje su bile na prethodnim Mediteranskim igrama u Španiji pre četiri godine da je to stvarno jedno lepo iskustvo i da se gledaju kao male Olimpijske igre, tako da će za svaku od nas ovo takmičenje predstavljati jedno novo iskustvo. Idemo u podmlađenom sastavu, neke devojke su nove, nekima se nedavno završila sezona, nismo baš imale preterano vremena ni da se odmorimo, ni spremimo za ovo, ali nadam se da ćemo deset dana u Bajinoj Bašti da iskoristimo maksimalno, da se dobro pripremimo i da se pokažemo u najboljem svetlu na Mediteranskim igrama", kaže reprezentativka Srbije Jovana Jovović.

Iako mlada po godinama (20), Jovana Jovović je stekla veliko iskustvo sa važnih takmičenja. Кoliko će to koristiti za prenošenje iskustva saigračicama u reprezentaciji?

"Mislim da je ovde najbitniji rad, da budemo skoncentrisane i da upijamo sve savete koji nam se daju. Smatram da ne treba da postoji veliki pritisak i nadam se ni da u stručnom štabu neće biti tako. Svakako da bi bilo najbolje da ostvarimo uspeh i osvojimo medalju, jer smatram da imamo kvalitet za sve to. Pre svega bi bilo dobro da imamo dobru atmosferu i iz toga napravimo ono najbolje".

U grupi se sastajete sa ekipama Severne Makedonije, Turske i Portugala. Sa Severnom Makedonijom ste imali prilike da igrate u okviru priprema za Svetsko prvenstvo, dok ste sa Turskom odmerili snage u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Кakva je ocena grupe i rivala.

"Mi na ovom takmičenju imamo najmlađu ekipu i na nama je da ostavimo srce na terenu jer nosimo grb Srbije. Želimo da se pokažemo u najboljem svetlu, pa ćemo videti ishod. Da se vratimo sa osmehom, da se niko ne povredi i da sve prođe u najboljem redu", rekla je Jovana Jovović.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci