Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 19:00
Vojvodina - Mega Mozzart
arenasport2
Na programu od 19:30
U Craiova 1948 - Sepsi
arenasport3
Na programu od 19:15
Finska - SAD
arenasport4
Na programu od 19:00
West Ham - Man City
arenasport5
Na programu od 19:00
Sepp Blater
arenasport6
Na programu od 18:00
Atletico - Liverpool
arenasport7
Na programu od 18:00
Marseille - Qarabag
arenasport8
Na programu od 18:00
Chicago - Boston
arenapremium1
Na programu od 18:30
Cedevita Olimpija - Crvena zvezda mts G2
arenapremium2
Na programu od 18:30
Sampdoria - Fiorentina
arenapremium3
Na programu od 19:30
Pregled kola
Otvori pretragu
rukometašice Srbije
Rukomet
23.04.2022. • 14:25

KVALIFIKACIJE ZA EP NA TV ARENA SPORT: Rukometašice dočekuju Island

rukometašice Srbije
Rukometni savez Srbije
Meč se igra u Zrenjaninu (18, TV arena sport 1)

Pred rukometašicama Srbije je poslednja prepreka na putu do Evropskog prvenstva, koje se od 4. do 20. novembra 2022. godine održava u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Gostovanje u Turskoj je uspešno okončano, a sada je na redu Island (18, TV Arena sport 1).

Na svom terenu, u "Кristalnoj dvorani" u Zrenjaninu naše devojke će nesumnjivo pružiti sve od sebe da se plasiraju na smotru najboljih ekipa Starog kontinenta. Čitavim tokom kvalifikacija Srbija je u ovom gradu imala odličnu podršku, a u odlučujućoj utakmici će to biti još bitnije.

"Poslednjih deset godina koliko pratim Island, moram da istaknem da je ovo njihov najbolji sastav. Napravili su ekipu sastavljenu od starijih, iskusnijih igračica koje su vratili u sastav i mladih rukometašica. Island je veoma dobar protivnik koga moramo da cenimo i poštujemo, ali na kraju krajeva znamo koliko ova utakmica znači, znači plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori", rekao je selektor Bregar i istakao kvalitete Islanda:

"Igraju dobar i brz rukomet, od najveće važnosti biće da zaustavimo njihovu najbolju igračicu, desni bek Rut Jonsdotir. Ekipa je brza i dosta trči. Tako da je trčanje nazad, agresivna i dobra odbrana na bekovsku liniju i naš dobar napad recept za pobedu. Bitan kolektivni duh i način igre u odbrani. Island je u prvoj utakmici dao mali broj golova, ali smo ipak primili neke golove koje ne bismo smeli. Igramo na domaćem terenu, verujem da će biti puta dvorana, od kad sam preuzeo Srbiju moram da kažem da sam baš ponosan na to što veliki broj ljudi dolazi".

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci