Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 22:30
Pregled
arenasport2
Na programu od 21:30
Huracan - Colon
arenasport3
Na programu od 21:00
Denver - Portland
arenasport4
Na programu od 21:30
SAD - Jamajka
arenasport5
Na programu od 22:30
There's No Place Like Home
Otvori pretragu
Rukomet
04.03.2020. • 14:41

Komentatori Arene sport: Da se ponovo rodimo, tako nešto nećemo doživeti

TV Arena sport
Komentatori TV Arena sport Sreten Rašković i Stevan Stevanović ponovo dobili ovacije u Makedoniji, kao posle dočeka rukometašima Vardara, kada su sa mnogo emocija prenosili finale klupske Lige šampiona.

Punih deset godina kada su prenosi rukometnih utakmica u pitanju, Sreten Rašković i Stevan Stevanović, komentatori Arene sport nemaju konkurenciju. Njihove kolege, novinari na ovoj regionalnoj sportskoj televiziji često dočaravajući emocije sa kojima pristupaju svom poslu navode detalj kada je Sreten prenoseći meč Boka - River od uzbuđenja na trenutak ostao bez svesti u komentatorskoj kabini.

Ništa manje srčan tokom prenosa nije ni njegov dugogodišnji "saborac" za mikrofonom i veliki prijatelj Stevan Stevanović. Emocija i strast kojom su ispratili prošlogodišnji završni turnir rukometne EHF Lige šampiona i "krunisanje" skopskog Vardara, vratila im se sasvim spontano kao bumerang u vidu ljubavi koju im i danas na svakom koraku iskazuje makedonski narod, poštovanja i gostoprimstva, ponuđenog državljanstva, ajvara

Od nezaboravnog finala odigranog 3. juna, prošlo je devet meseci. Nedavna manifestacija "Zlatna bubamara" u Makedoniji, svečanost nalik "Oskaru popularnosti" u Srbiji, takođe nije mogla da prođe bez Sretena i Stevana. Njih dvojica pojavili su se na bini kao specijalni gosti zajedno sa rukometašima Vardara i ponovo doživeli višeminutne ovacije i aplauze prisutnih u hali "Boris Trajkovski".
 

Ovog puta nije bilo sto hiljada ljudi kao na letošnjem dočeku, ali je aplauz oko šest hiljada prisutnih bio gotovo isto tako snažan.

"Posle devet meseci ponovo smo doživeli neverovatne stvari u Skoplju i Makedoniji. Željom kreativnih i vrlo ljubaznih organizatora našli smo se usred spektakla zvanog 'Zlatna bubamara' koji je doživeo svoje 23. izdanje. Uz dužno poštovanje svima, Skoplje ima zbog čega da se ponosi kada je reč o organizaciji. Mi smo bili deo svečanosti koja je podrazumevala uručenje nagrade rukometašima Vardara za prošlogodišnji uspeh čiji je deo bila i TV Arena sport kao ekskluzivni emiter svih utakmica crveno-crnih", rekao je Sreten Rašković.

I on, kao i njegov kolega Stevan Stevanović strastveni su zaljubljenici u rukometni sport, kojeg su nekada, kao igrači bili deo. Sve eventualno neostvarene ambicije na terenu, nadomestili su radom u komentatorskoj kabini.

"Probudile su se emocije kao letos u na dočeku u Skoplju. Ovog puta imali smo čast da budemo na pozornici dvorane 'Boris Trajkovski', pred 6.000 ljudi, gostiju, učesnika... Pored neverovatne ljubaznosti domaćina, našli smo se neposredno u društvu nagrađenih Radeta Šerbedžije, Jelene Rozge, Električnog orgazma, Neše Galije, Tijane Dapčević, postave makedonskog kandidata za Oskara, ekipe filma 'Medena zemlja' i mnogih drugih, ali i naravno preostalih igrača Vardara koji su prošle sezone zadivili sportski svet", još pod utiscima govori Stevan Stevanović.

Sreten priznaje da još uvek nije uspeo da sumira utiske i da su i njemu i Stevanoviću nakon još jednom iskazanog gostoprimstva i ljubaznosti Makedonaca glava i srce i dalje "vrući".

"Prilično sam siguran, da dobijem još nekoliko puta životni put istih pravaca, da se nešto slično, uključujući i ovaj momenat, neće ponoviti..", kaže Rašković.

MONDO TV: KOMENTATORI TV ARENA SPORT POSLE DOČEKA U MAKEDONIJI

Televizija Arena sport koju možete pratiti putem platforme Telekoma Srbije i Supernove, ekskluzivni je emiter svih EHF takmičenja uključujući Ligu šampiona u muškoj i ženskoj konkurencija a sve što su Stevan i Sreten doživeli u prestonici Makedonije, vrlo verovatno je jedinstven primer u svetu sportskog novinarstva.

"Ono što smo mi doživeli sa ekipom Vardara i generalno sa narodom Makedonije, kao srpski komentatori, verovatno nije zabeleženo nigde u svetu. Takva dobrodošlica i srdačnost, takva toplina…neverovatno zaista", kažu "glasovi" TV Arena sport.

"Zlatna Bubamara” je najgledanija i najvažnija manifestacija u zemlji naših južnih suseda i biti u društvu sa najvećim stvaraocima regiona iz sveta muzike, filma, sporta, kulture za nas jevelika čast. I za mene i za Sretena sve ovo predstavlja najlepšu epizodu u desetogodišnjoj televizijskoj karijeri", dodaje Stevan Stevanović.

Fenomenalnom tandemu komentatora na svemu postignutom, čestitao je i direktor televizije Arenasport, Nebojša Žugić.

"I Sreten i Stevan nas čine ponosnim jer su deo naše televizije. I ovom prilikom im čestitam na svemu doživljenom i ostvarenom i želim im da dožive još mnogo ovakvih momenata u karijeri", pohvalio je svoje zaposlene direktor Arena sport.

MONDO PODKAST: SRETEN RAŠKOVIĆ O ARGENTINSKOM FUDBALU

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci