Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 19:00
Vojvodina - Mega Mozzart
arenasport2
Na programu od 19:30
U Craiova 1948 - Sepsi
arenasport3
Na programu od 19:15
Finska - SAD
arenasport4
Na programu od 19:00
West Ham - Man City
arenasport5
Na programu od 20:00
Keepers of The Streak
arenasport6
Na programu od 20:00
Ajax - Dortmund
arenasport7
Na programu od 20:00
Midtjylland - PAOK
arenasport8
Na programu od 20:00
Golden State - LA Lakers
arenapremium1
Na programu od 18:30
Cedevita Olimpija - Crvena zvezda mts G2
arenapremium2
Na programu od 18:30
Sampdoria - Fiorentina
arenapremium3
Na programu od 19:30
Pregled kola
Otvori pretragu
Srbija
Rukomet
29.04.2022. • 12:19

TEŠKA GRUPA, ALI OD NAS ZAVISI: Jovana Stojiljković o žrebu za EP

Srbija
(MN Press)
Srpkinje su na EP u grupi sa domaćinom Slovenijom, Švedskom i Danskom

Rukometašice Srbije su dobile teške rivale na Evropskom prvenstvu koje će se od 4. do 20. novembra 2022. godine održati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. 

U grupi B u Celju, odmeriće snagu sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije.
 
Kapiten Jovana Stoiljković smatra da je grupa takva da jedan gol ili jedna lopta može odlučiti ko prolazi u narednu fazu takmičenja.

"Naša grupa je izjednačena. Svi rivali su nam dobro poznati jer se često sastajemo sa njima. Grupa je takva da jedan gol ili jedna lopta može da odluči ko prolazi u narednu fazu, a ko ispada. Danska je među favoritima na svakom prvenstvu, pa će tako biti i na ovom takmičenju. Poslednja dva prvenstva su igrale polufinale, što dovoljno govori o kvalitetu ekipe i ne sumnjam da će i na ovom pokušati da ostvare isti cilj, ako ne i da odu korak dalje", izjavila je Jovana Stojiljković. 

Srbija je nedavno u kvalifikacijama bila u grupi upravo sa Šveđenkama, izgubile su u gostima, a pobedile u Zrenjaninu. Na svetskom prvenstvu  u Španiji bile su bolje od Slovenije (31:25).

"Od svih reprezentacija u grupi Švedsku verovatno najbolje poznajemo. Iako je ostala bez par iskusnih igračica, i dalje pruža odlične partije. Međutim, mi smo pokazale da možemo da igramo sa njima ravnopravno i da ih pobedimo. Slovenija je jedan od domaćina prvenstva što sa sobom nosi veliki pritisak i očekivanja, ali i veliku želju kod igračica. Mislim da će meč na ovom Evropskom prvenstvu zbog toga biti znatno drugačiji u odnosu na naš duel sa Svetskog prvenstva u Španiji prošle godine. Na kraju, sve najviše zavisi od nas", podvukla je Jovana  Stoiljković.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci