Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:00
MaxBet NEWS
arenasport2
Na programu od 22:45
Boston - Miami
arenasport3
Na programu od 23:00
KOTV Classic
arenasport4
Na programu od 23:00
Epizoda 11
arenasport5
Na programu od 22:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Rukomet
12.05.2020. - 08:58

Hrabra odluka: Selektor Srbije je Španac, Toni Herona stiže u Beograd

YouTube screenshot

Agoniju naših rukometaša na velikoj sceni pokušaće da okonča Španac!

Portal "Mozzart Sport" objavio je u ponedeljak da će "Antoni 'Toni' Herona (48) i definitivno postati novi selektor Srbije", nakon što su prethodnih dana u Rukometnom savezu Srbije "rešene i poslednje dileme oko naslednika Nenada Peruničića".

Pretpostavka je da je važnu ulogu u pregovorima imao potpredsednik RSS, Dragan Škrbić, koji je sa Heronom sarađivao noseći dres Barselone. U to vreme "Škrba" je proglašavan za najboljeg pivota sveta, a Herona gradio karijeru napredujući od mlađih kategorija, preko "B" tima, do mesta asistenta prvog trenera Barselone.

Herona je radio sa još jednom legendom našeg rukometa, Dejanom Perićem, jednim od onih koji su prebrzo potrošeni u ulozi selektora "orlova".

Herona se povukao sa klupe Tunisa posle osvajanja titule prvaka Afrike, nakon čega je nastavio da radi u klupskom rukometu kao trener francuskog Sartra. Za taj klub nastupa krilo naše reprezentacije, Vanja Ilić.

"Mozzart Sport" navodi da će mu i u reprezentaciji Srbije prvi asistent biti Zoran Paša Đorđić.

Utoliko, imao je od koga da se raspita o situaciji u srpskom rukometu, a to što je preuzeo reprezentaciju sa četiri pobede u poslednja 22 meča na veikoj sceni, koja se sa poslednjih pet turnira vraćala kao 13, 15, 12, 18. i 20, a u međuvremenu imala čak šestoricu selektora…

…govori i da se Antoni Herona ne plaši izazova.

Toni, srećno!

Poslednje vesti

Poslednji video snimci