Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:15
São Paulo - Fortaleza
arenasport2
Na programu od 22:00
Phoenix - Dallas
arenasport3
Na programu od 23:30
Chicago - Vegas
arenasport4
Na programu od 00:00
Partizan NIS - Budućnost VOLI
arenasport5
Na programu od 00:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Rukomet
27.03.2020. - 09:52

EHF ima novi kalendar i formate: Rukomet PREKO CELOG LETA!

Guliver, Martin Rose/Bongarts
Rukometni savez Srbije objavio je na svom portalu nove termine i formate takmičenja EHF. Igraće se u junu, julu i avgustu.

Usled pandemije korona virusa (Covid-19), Evropska rukometna federacija (EHF) usvojila je novi kalendar takmičenja do kraja sezone 2019/2020.

Odlažu se sve utakmice u organizaciji EHF u aprilu i maju, uz korišćenje alternativnih termina za odigravanje završnica evropskih kupova, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo seniorki i baraža za Svetsko prvenstvo 2021 u Egiptu.

Kvalifikacioni mečevi za Evropsko prvenstvo žena biće odigrani u periodu od prvog do sedmog juna u turnirskom formatu na jednom mestu. Našoj ženskoj reprezentaciji preostala su dva okršaja sa selekcijom Rusije, odnosno, dueli sa Švajcarskom i Slovačkom.

Datum do koga bi se ovaj termin mogao otkazati je 15. maj.

Muška reprezentacija Srbije odigraće svoj dvomeč sa selekcijom Slovenije umesto početkom juna u periodu od 29. juna do petog jula.

Datum do koga bi se ovaj termin mogao otkazati je 12. jun.

I Evropsko prvenstvo juniora planirano za period od drugog do 12. jula u Austriji i Italiji, pomereno, pa su tako sada termini 13-23. avgust.

Sva klupska evropska takmičenja nastavljaju se od juna. Finalni turnir muške EHF Lige šampiona pomeren je na 22/23. avgust, dok će četiri najbolje ekipe u Budimpešti igrati petog i šestog septembra.

U novonastaloj situaciji, niška Naisa će završnicu EHF Čelendž Kupa igrati u "F4"" formatu u periodu od 15. do 21. juna.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci