Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:00
Spars - Lovćen
arenasport2
Na programu od 17:00
Igokea - Krka
arenasport4
Na programu od 16:15
PAOK - Larisa
Otvori pretragu
rukomet
Rukomet
12.01.2021. • 19:40

ČEŠKA NE IDE NA SP: Umesto nje u Egiptu će igrati Severna Makedonija

rukomet
MN Press
Takmičenje počinje sutra, a lista učesnika se još menja

Nove promene - Severna Makedonija će ipak učestvovati na Svetskom prvenstvu u rukometu, a to su saznali samo dan pre početka turnira! Oni će zameniti reprezentaciju Češke!

Češka je u poslednjem trenutku odlučila da otkaže nastup na Svetskom prvenstvu zbog velikog broja zaraženih igrača u nacionalnom timu.

- Od 21 igrača, 17 su van igre. Uz dodatak da ne bismo mogli da putujemo sa celim timom, nijedan od trenera koji vodei ekipu ne bi mogao da leti. Ocenili smo da bi ovo bilo "kockanje" po pitanju zdravlja i da bismo rizikovali da ukaljamo ime češkog rukometa - saopštili su Česi u utorak.

Zbog toga su na njihovo mesto "upali" igrači Severne Makedonije, koja je bila na prvom mestu na listi čekanja.

Makedonci, poput Srbije, nisu ni dobili priliku da se za plasman na Svetsko prvenstvo bore u baražu, koji je bio otkazan zbog pandemije korona virusa. Francuzi su tako prošli bez borbe, baš kao i Slovenija sa kojom je Srbija trebalo da se sastane.

Srbija je do sada bila na šestom mestu liste čekanja za eventualno učešće na turniru, ali za takav neverovatan scenario bi moralo još pet selekcija da otkaže učešće. Ispred Srbije na listi čekanja sada su Švajcarska, Holandija, Crna Gora i Ukrajina.

Severna Makedonija će na Svetskom prvenstvu koje u sredu startuje u Egiptu u grupi igrati protiv selekcija domaćina, Švedske i Čilea.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci