Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Patrik Andrade
Fudbal
22.01.2023. • 11:40

PATRIK ANDRADE ZA ARENU: Bićemo spremni za Šerif, želimo da napravimo nešto značajno

Patrik Andrade
(MN Press)
Vezni igrač Partizana ima velika očekivanja u prolećnom delu sezone

Patrik Andrade, letošnje pojačanje Partizana, imao je poteškoća u završnici jesenjeg dela sezone, te je zbog povrede kolena gotovo dva meseca bio van stroja. Pripremni period u Turskoj mu, kako se čini, prija i momak sa Zelenortskih ostrva počinje da ispunjava sve ono zbog čega je doveden u Partizan. 

Tokom boravka u Beleku u razgovoru sa ekipom TV Arena Sport otkrio je ko je zapravo Patrik Andrade, da li mu se sviđa Beograd, kakva su Zelonortska ostrva zapravo i na čemu je naveći fokus crno-belih pred početak drugog dela sezone. 

Pripreme su u završnoj fazi. Propustili ste završnicu jesenjeg dela sezone. Kako se sada osećate i kako protiču pripreme? 

"Korak po korak i bićemo svežiji i spremniji. Ovo je proces koji mora da se prođe. Važno je da sam zdrav, nadam se da će tako i ostati. Mučilo me je koleno tokom jeseni, skoro dva meseca sam pauzirao. Željan sam napredovanja i spreman sam da tako bude", kaže Andrade za TV Arena sport.

Daluje da navijači Partizana i dalje čekaju da vide “pravog” Andradea…

"Nije lako promeniti sredinu i odmah se adaptirati na novu, bilo da je u pitanju život u drugom gradu ili novi klub, novi posao. To je proces, a u fudbalu nema mnogo vremena za čekanje i toga sam svestan."

Koliko vam je oko adaptacije pomogao saigrač i sunarodnik Rikardo? 

"Pričam sa Rikardom često, bodri me da izdržim, uverava da će sve doći na svoje mesto i da ću igrati na nivou koji se od mene očekuje i koji u krajnjoj liniji i ja priželjkujem."

Za Partizan početkom drugog dela sezone sledi veliki izazov u Ligi Konferencija, dvomeč sa Šerifom. Da li su misli već okrenute prema tim utakmicama?
 
"Radimo naporno kako bismo bili spremni za Šerif i ostvarili dobar rezultat. To nam je u fokusu i očekujem da budemo na željenom nivou u Evropi kao što je to bilo jesenas u grupi."

Dolazite sa Zelenortskih ostrva. Kako bi opisali svoju zemlju? 

"Zelenortska ostrva su mesto koje bi obavezno trebalo posetiti. To je skup 10 ostrva i zemlja koja možda nema mnogo mogućnosti da ulaže u sport, ali ga voli. Fudbal je najpopularniji sport. Počeo sam sa sedam godina i uvek sam igrao sa starijima. To me je i očvrslo."

Da li vam prija Beograd? 

"Beograd je sjajan grad, divni su ljudi. To je veoma važno u karijeri fudbalera kada je i na terenu i izvan njega sve onako kako želite."

Ko je zapravo Patrik Andrade? 

"Jedan dobar, zanimljiv tip, spreman za šalu kada je to moguće i ozbiljan kada situacija tako zahteva. Želim da pomognem Partizanu da ostvari nešto značajno, da osvoji titulu i ukoliko bi to bilo sa mojim doprinosom bilo bi sjajno", zaključio je vezni nigrač crno-belih.

Fudbaleri Partizana sutra će odigrati dva test meča, a oba će biti prenoćena na kanalima TV Arena sport. Prvi rival od 9.30 (TV Arena Premium 1) biće TSC iz Bačke Topole, a od 15.00 časova (TV Arena Premium 1) protivnik će im biti bečka Austrija.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci