Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Vilagoš
Ostali sportovi
16.09.2022. • 14:02

ZVEZDA U USPONU: Angelina Vilagoš i Angelina Topić među kandidatima za laskavo piznanje

Vilagoš
Olimpijski Komitet Srbije
U konkurenciji za nagradu se nalazi 20 atletičara i atletičarki iz celog sveta

Evropska atletska asocijacija nominovala je za Zvezde u usponu srpske atletičarke Adrianu Vilagoš i Angelinu Topić, preneo je Srpski atletski savez.

U ovoj konkurenciji nalazi se još 20 nominovanih atletičara i atletičarki, a glasanje se vrši na instagram proflilu Evropske atletike i biće otvoreno sve do 30. septembra. Možete glasati tako što ćete lajkovati fotografiju, link za Adrianinu sliku nalazi se ovde , link za Angelininu sliku nalazi se ovde.

Angelina je ove sezone osvojila titulu juniorske prvakinje Evrope do 18 godina, kao i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu do 20 godina u Kolumbiji i na Evropskom prvenstvu za seniore u Minhenu. Topićeva je izjednačila svetski rekord u skoku uvis do 18 godina preskočivši 1,96 m na Prvenstvu Srbije u Kruševcu.

Adriana se drugi put uzastopno okitila titulom svetske juniorske prvakinje u bacanju koplja, jer je početkom avgusta bila najbolja na prvenstvu u Kaliju bacivši 63,52 m, što je njen lični i nacionalni rekord Srbije do 20 godina.

Vilagoš je na Prvenstvu Evrope za seniore u Minhenu osvojila srebrnu medalju hicem u poslednjoj seriji, kada je sa 62,01 m uspela da potisne na treće mesto svetsku rekorderku Barbaru Špotakovu.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci