Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:30
Toronto - Boston
arenasport2
Na programu od 08:00
Aalborg - Barca
arenasport3
Na programu od 09:15
Ujpest - Paksi
arenasport4
Na programu od 09:00
Benevento - Juventus
arenasport5
Na programu od 09:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Ostali sportovi
18.05.2020. • 09:40

US Open? Može, ali SAMO u Njujorku

Getty Images/Mike Stobe, Mike Stobe/Getty Images North America
Organizatori poslednjeg grend slema sezone jasno poručili da ne razmišljaju o premeštanju turnira uprkos pandemiji korona virusa. Odluka pada do kraja juna

US Open bi ove godine trebalo da se održi od 31. avgusta do 13. septembra.

Organizatori su odredili taj datum, iako je sezona suspendovana, i za sada je izvesno da se neće igrati do kraja jula.

Čelni ljudi poslednjeg grend slema u sezoni i dalje veruju da će okupiti tenisere ove godine, uprkos pandemiji korona virusa.

Izjavili su da je glavni cilj organizovati turnir na njegovoj lokaciji - Flešind Medouzu u Njujorku, iako je Njujork jedan od najpogođenijih gradova infekcijom Covid-19. Teniski centar u "Velikoj jabuci" čak je korišćen i kao kovid bolnica u proteklom periodu, ali to ne menja stvari.

Spekulisalo se da bi zbog toga je što je Njujork žarište epidemije poslednjih nedelja, US Open mogao da se preseli ove godine na terene Indijan Velsa u Kaliforniju, budući da tamo postoje sjajni uslovi, a i zaraženih gotovo da više nema u tom delu SAD.

Ipak, čelnici US Opena ne razmišljaju na taj način.

"Cilj Teniske federacije SAD je da se US Open 2020. održi u Njujorku i to u roku koji je ranije određen. Jasno je da postoji mnogo spekulacija oko termina i mesta održavanja turnira, ali želeli bismo da naglasimo da dok razmatramo svaku mogućnost oko US Opena, potencijalno pomeranje na drugu lokaciju i pomeranje datuma održavanja trenutno nisu u prvom planu", jasno je za AFP poručio portparol Teniske federacije SAD Kris Vidmajer.

On je naveo da će definitivna odluka o US Openu ove sezone biti doneta sredinom ili najkasnije do kraja juna.

"Najvažnije u svim našim odlukama u vezi sa US openom biće zdravlje i bezbednost svih koji su na bilo koji način uključeni u organizaciju turnira", naveli su čelnici US Opena.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci