Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:00
Spremite se
arenasport2
Na programu od 16:00
HAMIDREZA - SAVELEV
arenasport3
Na programu od 15:45
Arsenal - Liverpool
arenasport4
Na programu od 15:30
Benfica - Lyon
arenasport5
Na programu od 16:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Ostali sportovi
25.06.2020. - 15:35

Tipsarević: Neću da sažaljevam Novaka, znam kakvo srce ima

MN Press
Đokovićev prijatelj i saigrač poslao je razumnu poruku posle svega što se desilo

Prijatelji, saigrači iz reprezentacije, zemljaci, sugrađani…mnogo toga vezuje Janka Tipsarevića i Novaka Đokovića, tako da penzionisanom teniseru svakako nije lako zbog svega kroz šta trenutno prolazi "broj jedan", ali jedno je sigurno.

"Nije mi drago, ali neću da ga sažaljevam, jer je to najgore", poručuje Janko.

"Definitivno mi nije drago. Ne volim da sažaljevam nikoga, jer je meni, u mojoj karijeri, posle sedam operacija, najgore mi je bilo kad me neko sažaljeva. Meni je krivo zato što znam kakvo Novak srce ime i šta je pokušao da uradi sa Adrija turom", rekao je Tipsarević gostujući na televiziji Prva.

Ali, naravno da stoji uz svog prijatelja.

"Moram da kažem da kritike nisu 100 odsto pravedne, jer njegova ideja nije bila ni finansijski benefit ni iskaljivanje moći, već samo da se pošalje lepa slika u svet za grad Beograd i državu Srbiju. Ali, desilo se to što se desilo, što je moglo a i nije moralo da se desi", rekao je Tipsarević.

Njegova akademija organizovala je Eastern European turnir, koji traje šest nedelja i koji se igra na terenima Olimpa u Beogradu, bez prisustva publike, bez skupljača lopti i bez linijskih sudija. Neki od njih su bili i na Adrija turu.

"Svi koji su bili na Adrija turu su se testirali, uključujući i mene, jer sam bio uključen u kapacitetu trenera pomagajući Filipu Krajinoviću. Svi rezultati su došli i svi su negativni. Prioritet je bio da se igra tenis i da se događaj završi do kraja, a stvar broj jedan nam je bila sigurnost igrača", rekao je Tipsarević.

Turnir je počeo 15. juna i treba da traje šest nedelja, a Tipsarević kaže da za sada nije bilo otkaza, iako mu se "usijao" telefon u poslednjih 48 sati. U ponedeljak treba da počne i ženski deo turnira.

"Nema otkaza, ali ne znam da li će ih biti", kaže on.

A kako je sve što se desilo sa Adrija turom uticalo na igrače na Eastern Europeanu?

"Jako mi je krivo što se ovo dešava, Adrija tur je fenomenalan događaj, koji nije napravljen u pravo vreme. Bilo je prerano i mislim da kritike na Novakov račun, koji je samo hteo da pošalje lepu sliku u svet, nisu pravedne. Inače, jako sam iznenađen koliko ta vest nije uticala na igrače koji su ovde i za devojke koje počinju da igraju naredne nedelje", rekao je Tipsarević.

Ipak, sve ovo što se desilo sigurno će uticati na buduće turnire.

"Definitivno hoće, zbog ovoga što se desilo na Adrija turu i mere za US Open će biti još strože. Moramo da budemo svesni da živimo u doba korone i da ljudi koji su oko nas potencijalno imaju koronu. Ali, ako smo društveno odgovorni i vodimo računa, šansa da dobijemo koronu je jako, jako mala. Ili će nam ovaj događaj otvoriti oči da je suviše rano organizovati jedan toliki turnir poput US Opena", rekao je Janko Tipsarević.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci