Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:30
Toronto - Boston
arenasport2
Na programu od 08:00
Aalborg - Barca
arenasport3
Na programu od 09:15
Ujpest - Paksi
arenasport4
Na programu od 09:00
Benevento - Juventus
arenasport5
Na programu od 09:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Ostali sportovi
19.05.2020. • 13:30

"Taj" pokret stopalom koji Novaka čini najboljim na svetu

Guliver, Quinn Rooney/Getty Images AsiaPac

Na putu ka povratku iz teške povrede u Top 50 društvo, Rajli Opelka koristio je dug trenažni proces za analizu igre najboljih u svom poslu, a Novak Đoković daleko je najbolji igrač sveta od 2005. i ulaska visokog Amerikanca u profesionalni tenis.

Pet godina kasnije, 211 centimetara visoki server iz Sent Džozefa u Mičigenu ispričao je u intervjuu za "Racquet Magazine" da je usporavao snimke Đokovićevih mečeva kako bi otkrio tajne njegovog uspeha.

"Radio sam na kombinaciji veština", pričao je prvi "košarkaš" ATP tura.

"Ranije sam prerano pravio iskorak prema loptici, sada sam to promenio. Ukoliko ste me gledali, mogli ste da primetite da prilazni korak pravim dosta kasnije i da zato imam jači kontakt sa lopticom", rekao je i naveo od koga je "skidao" fore.

"Puno sam gledao Đokovića kako to radi, kako prilazi, kako udara lopticu i kako otvara stopalo".

Opelka misli da Srbina smatraju najboljim ritern igračem svih vremena zbog načina na koji otvara stopalo prilikom zamaha.

"Kada usporite snimak njegovog kretanja, vidi se tačno kako momentalno okrene stopalo, bez obzira na koju mu stranu serviraju. Prvi potez je odmah jak, brz, čist… Neverovatno", prepričavao je 22-godišnjak.

"Ima dobro držanje kod riterna, održava balans i prati taj prvi korak. On je ključan. To radi bolje od ostalih i zato je najbolji teniser sveta", rekao je div koji nastavak sezone dočekuje kao 39. igrač na rang listi.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci