Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Evropske igre 2023.
Ostali sportovi
21.06.2022. • 16:26

TAČNO GODINU DANA DO POČETKA EVROPSKIH IGARA: Biće to pravi uvod za OI u Parizu

Evropske igre 2023.
Takmičenje će se organizovati u Poljskojo d 21. juna do 2. jula 2023. godine

Evropski olimpijski komiteti danas obeležavaju godinu dana do početka Evropskih igara koje će biti održane u Poljskoj od 21. juna do 2. jula 2023. godine.

Na godinu dana do početka ovog značajnog takmičenja, Evropski olimpijski komiteti su objavili preliminarni raspored takmičenja.

Igre će okupiti najbolje sportiste iz ukupno 18 olimpijskih grana sportova, koji će se nadmetati za kvalifikacione norme za Olimpijske igre u Parizu, ali i za naslove Evropskih prvaka.

U međuvremenu, grupa neolimpijskih grana sportova koji su na programu će uneti novosti i svežinu u program Igara, a sve sa ciljem kako bi se privukla i zainteresovala nova generacija mladih gledalaca.

Evropske igre koje će se održati sledeće godine će biti prve Igre koje će biti organizovane bez izgradnje novih stalnih sportskih objekata.

Sa druge strane, Poljska će koristiti isključivo postojeća sjajna sportstka borilišta u Krakovu i regionima Malopolske, Slaska i donjeg Slaska. Uz postojeća sportska borilišta, organizatori će konstruisati manji broj privremenih sportskih objekata koji će se koristiti za ove Igre.

"Veoma smo uzbuđeni što ulazimo u finalnu godinu priprema trećeg izdanja Evropskih igara. Uprkos svim izazovima sa kojima smo se susreli, imam puno poverenje da će Evropske igre postati novi glavni sportski događaj u Evropi. Igre će predstavljati pravi primer kako sport služi za promociju mira i jedinstva, i treba da predstavljaju pokazatelj budućim domaćinima ovog takmičenjima kako je moguće ostaviti trajnu zaostavštinu svom gradu organizacijom ovog događaja", kaže predsednik Evropskih olimpijskih komiteta, Sprios Kapralos.

Predsednik Olimpijskog komiteta Poljske i član Izvršnog odbora EOK, Andrej Krasnicki nadovezao se: "Ovo je sjajna prilika za Poljsku da pokaže svetu da je u stanju da ugosti i organizuje najveće sportske događaje i da u isto vreme na taj način ostvari šire društvene benefite kroz organizaciju ovakvih takmičenja. Ne možemo da sačekamo momenat kada ćemo ugostiti najbolje sportiste iz cele Evrope kako bismo zajedno proslavaili sport i naše prijateljstvo".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci