Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:00
Denver - Toronto
arenasport2
Na programu od 21:30
Huracan - Colon
arenasport3
Na programu od 23:00
Mobil auto
arenasport4
Na programu od 21:30
SAD - Jamajka
arenasport5
Na programu od 22:30
There's No Place Like Home
Otvori pretragu
Ostali sportovi
19.11.2020. • 21:37

SVAKA ČAST: Andrea je vicešampionka Evrope

MN Press
Srpska džudistkinja osvojila tri medalje na EP u Pragu

Mlada srpska džudistkinja Andrea Stojadinov osvojila je srebrnu medalju na Šampionatu Evrope u Pragu u kategoriji do 48 kilograma.

Stojadinov je za samo tri nedelje napravila svojevrstan podvig osvajanjem tri evropske medalje.

Posle šampionske titule osvojene u juniorskoj konkurenciji, kao i bronze za mlađe seniore (oba takmičenja održana u Poreču) popela se na pobedničko postolje u Pragu.

- Još uvek nisam svesna uspeha od danas. U mesec dana uopšte imati tri evropska prvenstva je mnogo, a tek osvojiti medalje na sva tri. Naravno ova ima posebnu težinu za mene. Kao izlazna godina juniora, da se okitim titulom vicešampiona Evrope za seniore, sama pomisao mi je bajkovita, a evo sada je realnost. Nemam reči za ovo danas. Isplatio se rad svih ovih godina, posebno u ovoj 2020. koja je za nas džudiste bila jako teška. Sada mogu malko opuštenije da uđem u seniorsku konkurenciju, znajući da mi jeste mesto među tim devojkama i da sa još malo truda i rada zaista mogu da ostvarim svoje snove - izjavila je Stojadinov.

Na korak od medalje bili su i Marica Perišić ( do 57 kg) i Strahinja Bunčić ( do 66 kg) koji su na ovom takmičenju ostvarili plasman na peto mesto i osvojili vredne bodove za Tokio.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci