Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
stoni tenis
Ostali sportovi
08.11.2022. • 08:38

STONI TENIS NA TV ARENA SPORT: Novosađanke dočekuju Hodonin

stoni tenis
Meč u dvorani SPENS počinje u 18.30 časova (TV Arena sport 3)

Nakon startnog poraza od francuskog Meca, stonoteniserke Novog Sada šansu za osvajanje drugog mesta u B grupi i plasman u 1/4 finale Lige šampiona vide u predstojećim mečevima kada igraju pred domaćom publikom. Najpre danas protiv češkog šampiona Hodonina (18.30, TV Arena sport 3), a potom i dva dana kasnije protiv francuskog prvaka.

Oba meča su igraju u dvorani SPENS, gde domaćin očekuje prisustvo svih 350 gledalaca koliko će biti mesta u stonoteniskoj sali.

STK Novi Sad dobio je veliko pojačanje pred Top 12 fazu pošto je u Srbiju doputovala Kineskinja Ji Lok Lam, reprezentativka Hong Konga, što će biti prva Azijatkinja u redovima nekog srpskom tima.

"Novi Sad je do sada bio jedini tim u Evropi koji nastupa samo sa domaćim igračicama i stoga je plasman među 12 najboljih ekipa u Evropi zaista istorijski uspeh. Mnogo nam znači dolazak Ji Lam, ali tu su i naša iskusna Anamaria Erdelji, dok su Aneta Maksuti i Tijana Jokić u vrhunskoj formi", kaže trener Slobodan Stojanov.

Za češki Hodonin nastupa nekada Top 10 igračica sveta Japanka Sakuma Mori.

"Biće vrlo teško jer Japanka uglavnom pravi dve partije. Ako uspemo da joj skinemo jednu bićemo još bliži trijumfu. Sa Lam dobili smo još kompaktniji tim koji može da se nosi sa svima", završio je Stojanov.

STK Novi Sad nastavlja da na evropskim utakmicama ceo prihod od prodatih ulaznica usmerava u humanitarne svrhe. Prethodni put kada se u septembru igrala prva faza Lige šampiona sakupljeno je 120.000 dinara za kvadriplegičarku Željanu Ristić, a sada se novac prikuplja za decu obolelu od cerebralne paralize, te je promoter 12-godišnji Bojan Kačavenda.

Karte se mogu kupiti pred sam meč na blagajni koja se nalazi pri ulasku u stonotenisku salu ili online uplatom na račun STK Novi Sad: 205-506600-84 u iznosu od 300 dinara za jednu ili paket ulaznica od 500 dinara.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci