Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:30
Arsenal world
arenasport2
Na programu od 04:30
Podravka - Rostov
arenasport3
Na programu od 04:15
Krka - Mega Soccerbet
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Western Sydney Wanderers
arenasport5
Na programu od 05:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
nordijska reprezentacija Srbije
Ostali sportovi
23.02.2021. • 16:27

„SRPSKI NORDIJCI“ NA SP: Učestvuju i tinejdžeri

nordijska reprezentacija Srbije
Srbiju će u Obersdorfu ukupno predstavljati osam takmičara

Srpski nacionalni tim doputovao je u Obersdorf na Svetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama.

Nakon dobrih rezultata koji su ove godine ostvareni u Davosu, Ruki i Drezdenu, u okviru Svetskog kupa, želja je da se i na najvećem takmičenju ove sezone zabeleže dobri plasmani.

Tim u Nemačkoj čine: Anja Ilić (23) iz SK Zvezda i Maida Drndić (22) članica SK Pešter, koje će učetvovati u disciplinama sprint klasika, tim sprint i 10km distanca. Uz njih nastupiće i dve devojke rođene 2005. godine - Dženana Hodžić iz SK Revuša i Andrea Marković, kao predstavnik Zvezde, koje će biti deo kvalifikacija u disciplinama distanca i sprint klasik.

Kod muškaraca ćemo takođe imati četiri takmičara. To su: Miloš Milosavljević (26) član SK Zvezda, u disciplinama sprint klasika, tim sprint i 15km distanca, zatim Rejhan Šmrkovic (30) iz SK Pešter u kvalifikacijama 10km, sprint klasika i tim sprint te dvojica debitanata na velikim takmičenjima - Đorđe Paunović (16) iz SK Zvezda, kao i Miloš Đorđević (18), član SK Zlatibor. Obojica će učestvovati u disciplinama kvalifikacije 10km i sprint klasika.

Selektor nordijaca, Mina Ilić iznela je svoja očekivanja od ovog takmičenja.

- U Nemačku na Svetsko prvenstvo došli smo sa osam takmičara, po četiri u obe konkurencije. Drago mi je da smo podmladili reprezentaciju i da ovde imamo troje nordijaca koji su rođeni 2005. godine. Na mladima je da uče i stiču nova iskustva a kada je rezultat u pitanju najveća očekivanja su od ženskog tim sprinta. Naš tandem Ilić- rndić je u ovoj sezoni već zabeležio dobre rezultate u ovoj disciplini, očekujem da to ponove i u Obersdorfu - poručila je Mina Ilić.

Prva trka programu je 25. februara, to je sprint u obe kategorije, a u kvalifikacijama će nastupiti svi naši takmičari koje Mina Ilić ima na raspolaganju.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci