Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 20:00
EDIN I KOLE
arenasport2
Na programu od 20:00
Benfica - Rio Ave
arenasport3
Na programu od 20:30
Podgorica - Spars
arenasport4
Na programu od 19:30
CFR Cluj - Arges
arenasport5
Na programu od 20:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Atletika, Duplantis
Ostali sportovi
17.02.2021. • 13:49

SPEKTAKL U BEOGRADU: Svetski rekorder protiv šampiona OI

Atletika, Duplantis
Guliver/Getty Images/Ian MacNicol
Sjajne vesti stižu iz Srpskog atletskog saveza

Svetski rekorder stiže u Beograd, a u prestonici Srbije odmeriće snagu sa aktuelnim olimpijskim šampionom.

Najbolji atletičar sveta i suvereni vladar discipline skok motkom, Šveđanin Armand Duplantis, biće jedan od učesnika šestog “Serbian Open Indoor Meeting”, koji će se održati 24. februara u atletskoj dvorani na Banjici.

Za one koji ne znaju ovaj Šveđanin je uspeo da sruši svetski rekord Sergeja Bubke što 26 godina nikome nije polazili za rukom.

Oboriti rekord na otvorenom bilo je ostvarenje sna. Još uvek mi je teško da poverujem kako sam iznad legendarnog Bubke na listi – prenosi oficijalni portal Srpskog atletletskog saveza reči velike sportske zvezde.

Miting u Beogradu, koji će biti i poslednja šansa atletičarima za ostvarenje norme za Evropsko prvenstvo u Torunu u dvorani početkom marta, biće jedna od stanica na putu sjajnog Šveđanina na ostvarenje najvećih ciljeva u 2021. godini – novom svetskom rekordu i zlatnoj medalji na OI.

Biću prvi put u Srbiji i veoma sam uzbuđen zbog toga. Sve najbolje sam čuo o ovom takmičenju. Teško je bilo trenirati tokom poslednje godine. Svi objekti su bili zatvoreni i nekoliko meseci nisam imao odgovarajući trening. Kada sam se vratio u Švedsku tokom juna, sve se prilično vratilo u normalu. Ali, zbog dva meseca pauze pre toga bilo mi je potrebno da se sve vrati na staro – objasnio je Duplantis.

Najveći rival na mitingu u Beogradu Šveđaninu će biti aktuelni olimpijski šampion u ovoj disciplini Brazilac Tijago Braz. Zbog aktuelnih epidemiološkom mera publici neće biti dozvoljen ulaz na ovaj sportski spektakl.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci