Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 20:00
EDIN I KOLE
arenasport2
Na programu od 20:00
Benfica - Rio Ave
arenasport3
Na programu od 20:30
Podgorica - Spars
arenasport4
Na programu od 19:30
CFR Cluj - Arges
arenasport5
Na programu od 20:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Luka Nikolić i Igor Rakočević
Ostali sportovi
20.02.2021. • 10:28

SAMO NA TV ARENA FIGHT: Počinje MMA lige Srbije

Luka Nikolić i Igor Rakočević
Promoter je bivši košarkaški reprezentativac Igor Rakočević

Šampionat Srbije u MMA počinje narednog meseca, a promoter lige biće nekadašnji košarkaški reprezentativac Igor Rakočević.

Kako je saopšteno iz MMA saveza, 20. marta u sportskoj hali Breza u Gornjem Milanovcu, uz direktan prenos finala na TV Arena Fight, biće održano prvo kolo MMA lige Srbije.

- I tokom košarkaške karijere MMA mi je bio zanimljiv. To je sport koji daje mnogo adrenalina i dobar je za izbacivanje negativne energije i napetosti. Spletom okolnosti kroz MMA putovanja upoznao sam mnogo dobrih momaka koji su mi postali prijatelji. Kod Marka Lajhnera u "Kajzenu" naučio sam prve korake, a posle sam prešao u "Sekutor" - rekao je Rakočević.

mma

Kako je naveo, ovde ima fantastičnih boraca, kao što je Duško Todorović, koji radi u UFC, a na pitanje da li će se okušati u oktagonu, kaže:

- Bolje ne. Mislim da je dovoljno da se držim košarke. Zadovoljan sam što treniram i radim sparinge. Treba biti realan, to su momci koji treniraju dva puta dnevno, svaki dan od 12. ili 13. godine. Kasno sam počeo.

Novi predsednik i pokretač Lige i celog MMA Saveza Luka Nikolić oformio je ambiciozan tim.

- Očekuje nas promena sistema takmičenja u seniorskoj konkurenciji, od pojedinačnog ka ligaškom modelu, bodovanje za rang-listu i ukupni plasman boraca u svim kategorijama. Najuspešniji klub u sezoni 2021/2022. osvojiće trofej, a najbolji borci šampionski pojas i mesto u MMA reprezentaciji Srbije, koja će, kao domaćin, ugostiti neku od inostranih reprezentacija na poslednjem, petom takmičenju, koje je rezervisano samo za šampione - istakao je Nikolić.

On se posebno zahvalio pokrovitelju prvog kola MMA lige - opštini Gornji Milanovac i njenom predsedniku Dejanu Kovačeviću, kao i tehničkom organizatoru Sportskoj hali Breza".

(foto: MMA SAVEZ SRBIJE)

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci