Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Angelina Topić i Adriana Viagoš
Ostali sportovi
04.11.2022. • 16:20

OKS UGOSTIO ADRIANU I ANGELINU: Vi ste naše blago

Angelina Topić i Adriana Viagoš
OKS
Od najboljih mladih atletičarki Sbije se tek očekuju veliki rezultati

Olimpijski komitet Srbije ugostio je danas u Olimpijskoj kući najbolje mlade svetske atletičarke, Adrianu Vilagoš i Angelinu Topić koje su došle zajedno sa svojim trenerima i roditeljima, Đerđi Vilagoš i Dragutinom Topićem.

Pored naših talentovanih atletičarki, sastanku su prisustvovali predsednik Srpskog atletskog saveza, Veselin Jevrosimović i direktor SAS, Slobodan Branković. Sa gostima su razgovarali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković; potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar OKS, Đorđe Višacki.

Angelina Topić je na poslednje održanom Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju sa skokom od 1,93 m. Naša talentovana skakačica se u 2022. godini nije zaustavila na ovim medaljama, već je na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju, a Adriana Vilagoš je 2021. godine bila proglašena za najbolju sportistkinju od strane Olimpijskog komiteta Srbije.

Na Mediteranskim igrama u Oranu 2022. godine osvojila je zlatnu medalju sa rezultatom 60.22 m, ali najveći uspeh osvojila je na Evropskom prvenstvu u Minhenu (Nemačka) gde je osvojila srebrnu medalju sa bačenim kopljem na distancu od 62.01m.

"Veoma smo zadovoljni jer smo prepoznali talenat ova dva bisera, vrhunskih sportiskinja, ali i visoko edukovane dece. Sledi jedan period velikog zadovoljstva, sinergije, posebno Srpskog atletskog saveza i Olimpijskog komiteta Srbije. Stalno smo u kontaktu kako bismo ovim dvema devojkama obezbedili sve ono što im treba", rekao je predsednik OKS Božidar Maljković.

 Ministarstvo sporta, Olimpijski komitet Srbije i Srpski atletski savez u okviru sjajne saradnje, formirali su poseban program podrške za Topić i Vilagoš, što su ove mlade nade svetske atletike umele da vrate svojim dosadašnjim vanserijskim rezultatima. Posebno je naglašeno da je ovakav vid saradnje pravi primer kako se jedino zajedničkim delovanjem svih institucija u okviru sistema sporta mogu napraviti vrhunski rezultati.

"Ovo je bila fantastična sezona za mene, skočila sam pre svega svetski rekord u svojoj konkurenciji, osvojila sam zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore, bronzanu na Svetskom prvenstvu za starije juniore, a za kraj i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore. Spremam se za Pariz 2024, to će mi biti odskočna daska za dalju budućnost, najpre za Los Anđeles 2028, kada bi trebalo da budem najspremnija i mentalno i fizički", rekla je Angelina Topić, dokje Adriana Vilagoš istakla:

"Dosta dobra sezona je iza mene, malo je falilo da postignem moj najveći cilj, juniorski svetski rekord. Međutim, to ostaje cilj za sledeću godinu. Prezadovoljna sam svojim plasmanima na velikim takmičenjima – Evropskom i Svetskom prvenstvu. Glavno takmičenje za mene u narednoj godini će biti Evropsko prvenstvo za juniore, a potom i seniorsko Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Učešće na Olimpijskim igrama Pariz 2024 će predstavljati ispunjenje mog velikog sna".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci