Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 08:00
Majke šampioni - Jordana Martinović
arenasport2
Na programu od 08:00
Atlanta - Phoenix
arenasport3
Na programu od 08:00
Rio Ave - Sporting
arenasport4
Na programu od 07:45
Pregled
arenasport5
Na programu od 07:30
When garden was eden
Otvori pretragu
Novak Đoković
Ostali sportovi
21.11.2020. • 18:25

NOVAK STAO U POLUFINALU: Sjajni Tim srušio Srbina

Novak Đoković
Alfredo Falcone/LaPresse via AP/Tanjug
U uzbudljivom polufinalu Završnog mastersa u Londonu Dominik Tim pobedio Novaka Đokovića

Novak Đoković ni posle pet godina neće osvojiti završni Masters u Londonu. U maratonskom meču koji je trajao skoro tri sata, izgubio je od Dominika Tima sa 2:1 (7:5, 6:7, 7:6), ali prvi reket sveta zaslužuje sve pohvale, jer je igrao hrabro, ali ovaj put sreća nije bila na njegov strani.

Imao je Novak veliku šansu u trećem setu, konkretno u taj brejku, vodio sa 4:0, ali onda je Austrijanac je preokrenuo i stigao do njegovog prvog finala na završnom Mastersu.

Što se tiče samog današnjeg duela, obojica tenisera su krenuli meč sa dosta taktičkih zamisli. Niko nije dozolio da se napravi brejk na svom servisu, i to se moglo videti u svakom gemu.

Činilo se kao da im je to prioritet, a najbolji pokazatelj da ni Đoković, a ni Tim nisu bili ni blizu da naprave brejk. Dosta tvrdo se igralo, nije se mogla videti neka lepršavost na terenu, što je i normalno, jer je ulog finale završnog Mastersa u Londonu.

Tako je bilo sve do 5:5, servirao je Đoković, ali odličan gem je odigrao Tim, napravio prvu brejk loptu koju je odmah iskoristio i poveo sa 6:5.

Austrijanac je tu priliku iskoristio, i osvojio naredni gem na svoj servis i poveo sa 1:0 (7:5) u setovima.

Treba istaći da Novak nije odigrao taj deo meča loše, ali definitivno je treći igrač sveta pokazao da se nalazi u odličnoj formi, i samo jedna prilika mu je bila dovoljna da napravi brejk i povede 1:0 u setovima za nepunih sat vremena.

Činilo se da da će drugi set donesti neke promene u igri, pre svega kod srpskog igrača, kako bi pokušao da brzo napravi brejk, ali to nije dozvolio Tim.

Međutrim, ista meta, isto rastojanje. Svako je bio siguran na svom gemu, nije bilo šansi za brejk sa obe strane i nastavili su po starom, da svako osvaja svoj servis. Jedino,

Inače, Novak je prvu brejk loptu imao tek u sedmom gemu, drugog seta, ali nije uspeo da je iskoristi.

Istu priliku, prvi reket sveta je imao pri rezultatu 6:5 za njega, čak je imao i dve set lopte, ali jednostavno nije uspeo da iskoristi šansu koju je dobio. Ušlo se u taj brejk gde je vođena velika borba, oboijica su imali svoje šanse, da Novak osvoji set, a Tim dođe do pobede, ali ovaj put sreća je bila na strani srpskog tensiera koji je uspeo da izjednači u setovima.

U trećem preslikana slika, kao u prva dva, svako je osvajajo svoje gemove, čak nisu ni imali priliku da naprave brejk loptu.

Tako je bilo i sada. Pobednika je odlučio taj brejk, ali ovaj put u njemu je više koncentracije imao Tim i stigao zasluženo do finala.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci