Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:00
Denver - Toronto
arenasport2
Na programu od 21:30
Huracan - Colon
arenasport3
Na programu od 23:00
Mobil auto
arenasport4
Na programu od 21:30
SAD - Jamajka
arenasport5
Na programu od 22:30
There's No Place Like Home
Otvori pretragu
Novak Đoković
Ostali sportovi
19.11.2020. • 00:18

NOVAK POSLE PORAZA: Da li se vraća u ATP veće igrača

Novak Đoković
Alfredo Falcone/LaPresse via AP/Tanjug
Najbolji teniser sveta odgovrio na tri goruća pitanja

Loše veče je iza Novaka Đokovića. Poraz od Danila Medvedeva, pa priča o temama koje nemaju beš velike veze sa dešavanjima na terenu. Ali, ipak deluje da su sada mnogo jasnije neke stvari kada je reč o svemu onome što nema veze sa turirom u Londonu.

Novak je prvo pričao o tome zbog čega je glatko poražen od Rusa.

– Odigrao sam sedam loših gemova zaredom. Odjednom bilo je 6:3, 3:0. Ne smem to da dozvolim protiv jednog od najboljih tenisera sveta. Na 3:3 nisam uspeo da iskoristim neke prilike. Nisam bio na svom nivou ni što se tiče igre ni što se tiče kondicije. Mučio sam se na fizički na kraju prvog seta i na početku drugog. On je servirao odlično, nije pravio greške – objasnio je Đoković.

Na red je potom došlo objašnjavanje vesti da će se vratiti u udruženje igrača pod okriljem ATP.

– Nisam se ja kandidovao da budeo deo ATP veća igrača, već su me nominovali drugi igrači. Tako to ide. Ne vidim zašto bih bio u konfliktu interesa i razlog zbog koga ne bih bio i u ATP veću i u PTPA. Kada vas neko nominuje imate odgovornost. To znači da imate kredibilitet, ali i da neko veruje u vas. Mada postoji novo pravilo po kome članovi neke druge organizacije ne mogu da budu članovi veća – otkrio je sve dileme Novak.

Konačno, na red je došla i priča oko novih pravila u borbi protiv koronavirusa koja su ugrozila održavanje Austrlijan opena.

– Koliko znam, Australijan open će se organizovati. Postoji šansa da se sve pomeri za nedelju dana. Planiram da igram  i spreman sam za dvonedeljeni karantin – objasnio je Đoković.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci