Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:15
Pregled
arenasport2
Na programu od 23:00
Pregled kola
arenasport3
Na programu od 23:00
HC PPD Zagreb - RK Celje Pivovarna Laško
arenasport4
Na programu od 23:00
Epizoda 04
arenasport5
Na programu od 23:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Ostali sportovi
13.10.2020. - 15:13

NOGA IZ OKRETA, LAKAT ISPOD RUKE: Ovo su najluđi nokauti u istoriji UFC-a! (VIDEO)

YouTube/David Hermann
Posle prošlog vikenda, ponovo se povela rasprava o najluđem nokautu

Hoakin Bakli podigao je svet MMA i sporta uopšte na noge proteklog vikenda, kada je spektakularnim nokautom pobedio Impu Kasanganaja i tako privukao pažnju na sebe. Reagovali su svi: od boraca do predsednika UFC-a Dejne Vajta.

Bakli je tim jednim udarcem završio prilično ujednačen meč i oduševio sve. Njegov tim i komentatori skočili su na noge i povikali da je to "najluđi nokaut u istoriji MMA".

A da li je?

Vajt je sam postavio to pitanje svojim brojnim pratiocima na Tviteru i dobio razne odgovore.

 

Ako i vi ne znate, da vam malo pomognemo i da se svi podsetimo nekih ludih nokauta.

Jair Rodrigez – Čan Sung Džung

Ovo je jedan od najkreativnijih i najčudnijih nokauta svih vremena. Dvojica velikih rivala borili su se 24 minuta i 59 sekundi, dakle falio im je sekund do kraja borbe, a onda je Meksikanac uradio nešto što niko do sada nije video i za šta je svima trebao usporeni snimak. Pošto je gubio na poene, ispružio je ruke i pozvao "Korejskog zombija" na još jednu razmenu. Kada ga je protivnik poslušao, on mu je ušao u gard i odozdo ga udario laktom u bradu i poslao u zemlju snova – sekund pre kraja!

Edson Barboza – Teri Etim

Ovo je možda i vizuelno najlepši udarac na ovoj listi. Nekadašnji kikbokser i mau tai borac nokautirao je rivala na način koji vas prosto tera da ga iznova gledate: iz okreta u naletu. Nema šta da se priča, gledajte i sami:

Horhe Masvidal – Ben Askren

Samo pet sekundi je trebalo Masvidalu da nokautira Askrena, pogotovo na ovaj način, pogotovo u ovakvoj borbi. Dugo se čekao ovaj meč, raspravljalo se ko je bolji, ko je favorit, borci su razmenjivali otrovne strelice, ali bilo je gotovo i pre nego što je počelo. Masvidal se zatrčao ka rvaču Askrenu, koji se instinktivno spustio da bi preneo borbu u parter. Njegov rival je pretpostavio da će reakcija biti ovakva, pa je skočio i kolenom odvalio protivnika u glavu, onesvestivši ga odmah.

Fransis Nganu – Alister Overim

Ovaj nije toliko bizaran ili spektakularan koliko je RAZORAN! Kamerunska zver sastala se sa veteranom Overimom pre tri godine. Posle početnog opipavanja snaga, Nganu je ispalio ubilački levi aperkat koji je maltene Overima podigao sa poda. Holanđanin je bio onesvešćen dok je još padao dole…

Anderson Silva – Viktor Belfort

Silva je bio jedna od najvećih MMA zvezda te 2011. godine, a danas važi za jednog od najboljih svih vremena, a kod mnogih i za najboljeg. Ali, taj duel sa zemljakom Brazilcem Belfortom je trebalo da mu bude najteži ispit do tada: obojica su sjajni udarači, a Belfort je bio u seriji od tri nokaut pobede. Dok su stajali jedan ispred drugoga, Silva je sakrio svoj udarac, a onda iz neprirodnog položaja, bez nameštanja, kroz gard udario u bradu i poslao u zemlju snova.

Šta vi kažete?

 

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci