Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 18:00
Atalanta - PSG
arenasport2
Na programu od 17:30
Manchester United - Copenhagen
arenasport3
Na programu od 18:00
Houston - Indiana
arenasport4
Na programu od 17:30
Vegas - Colorado
arenasport5
Na programu od 18:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Ostali sportovi
21.07.2020. - 09:11

Klinac iz Švajcarske NE VOLI Federera: Idol mu je Novak, a evo i zbog čega!

Screenshot/Youtube/TCBB-TV
Simpatični "wunderkind" iz Švajcarske oduševio sve.

Mladi švajcarski teniser Flin Rihter (12) privukao je pažnju medija zbog toga što pokazuje ogroman talenat, ali i zato što je jedan od retkih klinaca iz alpske zemlje koji se ne ugleda na legendarnog sunarodnika Rodžera Federera.

Rihtera su već prozvali "novi Federer", ali je njegov idol zapravo Novak Đoković, prenose švajcarski mediji netipičan slučaj u svetskom tenisu.

Rihter, koji je na nedavnom šampionatu Švajcarske prosto "počistio" konkurenciju izgubivši dva gema u tri meča, naveo je da se s Novakom poistovećuje zbog toga što tokom mečeva publika najčešće nije na njegovoj strani, tako da dobija zvižduke...

Sa tim je morao da se nosi i Novak Đoković, koji retko kada ima i publiku uz sebe, ali je vremenom naučio kako da se nosi s tim i da to pretvori u svoju korist.

"Ni njega (kao ni mene) ne vole baš mnogo. Ako je publika protiv mene ja ću samo biti bolji zbog toga", kazao je Rihter i naveo da mu publika zviždi zato što je predominantan na svojim mečevima, a da oni vole da podrže austajdera.

"Ja se onda proderem 'Ajde' i time uzvratim provokaciju".

Flin inače ima Aspergerov sindrom, a to je jedan je od nekoliko poremećaja iz autističkog spektra karakterizovan poteškoćama u društvenoj interakciji i ograničenim, stereotipnim interesima i aktivnostima. Kod njega, uopšteno, nema zastoja u jezičkom i kognitivnom razvoju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci