Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Angelina Topić
Ostali sportovi
17.09.2022. • 11:25

KAKVA ČAST ZA ANGELINU TOPIĆ: Srpkinja kandidat za najboljeg sportistu Evrope!

Angelina Topić
(MN Press)
Ćerka legendarnog Dragutina Topića je ove sezone osvojila tri medalje

Srpska atletičarka Angelina Topić kandidat je za najboljeg mladog sportistu "Pjotr Nurovski" koju dodeljuju Evropski olimpijski komiteti, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Topićeva je kandidaturu zaslužila pošto je ove sezone osvojila tri medalje u skoku uvis - zlato na EP do 18 godina u Jerusalimu, bronzu na Svetskom juniorskom prvenstvu u Kaliju i bronzu na seniorskom Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Konkurencija Angelini Topić za prestižno priznanje biće gimnastičarka Darija Atmanov (Izrael), veslačica Sofija Dalidu (Grčka), skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija) i plivač Filipo Bertoni (Italija).

Najboljeg mladog sportistu izabraće predstavnici svih nacionalnih olimpijskih komiteta iz Evrope.

Pored prestižnog trofeja, laureat će od Evropskih olimpijskih komiteta dobiti stipendiju za dalji sportski razvoj.

I ostali finalisti ostvaruju pravo na novčane nagrade za potrebe daljeg sportskog usavršavanja u zavisnosti od konačnog plasmana.

Srbija je i prošle godine imala finalistu među najboljim mladim sportistima Evrope, a drugo mesto zauzela je atletičarka Adriana Vilagoš, koja se takmiči u disciplini bacanje koplja.

Nagrada za najboljeg mladog sportistu Evrope "Pjotr Nurovski" dodeljuje se od 2010. godine, kada je nagrada ustanovljena i nazvana po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske, koji je izgubio život u avionskoj nesreći.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci