Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:00
Najveći derbiji
arenasport2
Na programu od 06:30
Monako Pregled
arenasport3
Na programu od 05:30
Finale 2016
arenasport4
Na programu od 06:00
Best of 2016/17
arenasport5
Na programu od 06:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Ostali sportovi
14.05.2020. - 14:25

Kada je Novak Đoković "otišao u penziju" na 10 dana: Svi smo plakali...

Guliver/Getty Images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images North America
Detalje priče otkrila je njegova supruga.

Novak Đoković je osvojio 17 gren slem trofeja u karijeri i nalazi se na samo tri koraka iza Rodžera Federera. Pet od tih 17 slemova osvojio je od leta 2018, iz sedam pokušaja.

Međutim, pre nego što je stigao famozni trijumf na Vimbldonu posle dvogodišnje pauze, Đoković je ozbiljno razmišljao da se oprosti od tenisa.

Najbolji teniser sveta je jednu krizu već prolazio 2009. godine, o čemu smo nedavno pisali, ali ova je bila drugačija.

Đoković se mučio sa povredom lakta, išao je na operaciju početkom 2018. nakon što je drugi deo 2017. u potpunosti propustio. Međutim, prebrzi povratak na teren je uzeo maha.

Usledio je bolan poraz od anonimusa Danijela Tara u Indijan Velsu, da bi potom izgubio meč i u drugom kolu Majamija, od Benoe Pera. Taj poraz je naročito teško pao srpskom teniseru.

Šta se sve tada dešavalo prisetila se Jelena Đokovića u razgovoru sa novinarom Grejemom Besindžerom. Novinar je priču nazvao "Novak Đoković je bio u penziji 10 dana".

"Rekao mi je 'Prekidam. Izgubio sam u Majamiju, to je bio težak udarac'. Okupio je sve nas i poručio 'Drugari, zavšio sam'. Bila sam zbunjena, a onda je Novak rekao Eduardu (Artaldi) da priča sa sponzorima i prenese im da prestaje na šest meseci, godinu, možda i zauvek", započela je Novakova supruga.

"Plakali smo i svi su mu govorili 'Šta radiš? Nije sada vreme', da ne sme da odustane... Onda smo otišli na odmor, hteo je da se izoluje od tenisa i kada kada je to, onda ne želi ni da ga gleda. A ja volim tenis, vodila sam decu da igram s njima, a onda se Novak pojavio četvrtog dana. Video me je kako igram protiv stare mašine za tenis, Stefan se pored takođe igrao... Za njega tenis nije više bio zabavan, hteo je da uživa bez priitiska", objašnjava Jelena Đoković.

Ona je brzo nastavila da prepričava događaje.

"Došao je bez patika, majice, samo u šortsu i rekao 'Mogu li da dobijem reket', na šta sam mu odgovorila 'Ne, ti si napustio tenis. Napusti teren, ovo je naše vreme'. Šalili smo se malo, a Stefan mu je govorio 'Tata, možeš sada ti'. Uzeo je reket i loptice, servirao nekoliko puta i rekao 'Hm, ne osećam se loše'. Pitala sam ga da li možemo zajedno da igramo i uradili smo to."

Potom je usledio ključni događaj.

"Poslednjeg dana odmora uzeo je adekvatnu majicu za trening i patike i rekao mi 'Pozvaću Marijana (Vajda) i pitaću ga da se vrati i bude mi opet trener. Odgovorila sam 'Kako to misliš?', uz osmeh... Ostalo je istorija."

Jelena je istakla da je Novak tog proleća previše žurio da se što pre vrati na teren, nakon što je sanirao povredu lakta.

"To je bila ona godina kada je žurio da se vrati tenisu posle operacije. Tih 10 dana se osećao kao da neće više igrati tenis. Nije imao dobre rezultate, žarko ih je želeo i bio je nestrpljiv. Mnogi su mu govorili da uspori, a onda je počeo da bude. Iako deluje da nije neki gubitnik, ipak jeste. Oporavlja se kao feniks, nalazi motivaciju i ponovo sve počinje da gradi. I to posle što izgradi je neverovatno", zaključila je Jelena Đoković.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci