Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 15:00
Čukarički - Slovan Bratislava
arenasport2
Na programu od 15:00
Udinese - Atalanta
arenasport4
Na programu od 14:30
Budućnost VOLI - Partizan NIS
Otvori pretragu
Naomi Osaka
Ostali sportovi
06.01.2021. • 18:52

JAPAN ILI AMERIKA? Osaka pred izborom života

Naomi Osaka
Guliver, Koji Watanabe/Getty Images AsiaPac
Teniska šampionka će moći da ima samo jedno državljanstvo

Da li ćemo uskoro treću teniserku sveta oslovljavati sa Naomi Osaka igračica iz Japana? Više je nego moguće.

Devojka koja je prošle godine napunila 22 godine, osvajačica tri gren slema u karijeri na putu je da se odrekne državljastva Sjedinjenih Američkih Država i da se nadmeće isključivo pod zastavom Japana.

Ono što je činjenica je da će biti jedno od zaštitnih lica Letnjih olimpijskih igara 2021. godine, a pred njom je ozbiljan izbor koji mora da napravi. Naime, prema zakonima koji važe u Japanu dvojno državljanstvo nije moguće, a Naomi trenutno ima dva pasoša zahvaljujući presedanu pošto je ona “hafu” (deca koja se rađaju iz mešovitih brakova).

Ova grupa mladih ljudi može da ima dvojno državljastvo sve do 22 godine kada mora da se opredeli da li će biti državljanin Japana ili ne. Naomi je 22. godinu napunila 16. oktobra, ali se zvanično i dalje nije odrekla papira SAD.

Tehnički, ja nisam Amerikanka. Uvek su mi pričali da to ne govorim, pa sam tako i radila. Čudno je živeti u jednoj državi u kojoj izražavam mišljenja koja imam - ostala je nedorečena Osaka nedavno kada je upitana da li će promeniti državu.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci