Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 10:00
Javor - Crvena zvezda
arenasport2
Na programu od 10:00
Finale
arenasport3
Na programu od 10:30
Unicaja - MoraBanc Andorra
arenasport4
Na programu od 10:00
Defensa y Justicia - Talleres
arenasport5
Na programu od 10:30
199 Lives
Otvori pretragu
Rikako Ikee
Ostali sportovi
04.04.2021. • 16:12

JAČA OD BOLESTI: Pobedila leukemiju i ide na Olimpijske igre

Rikako Ikee
Guliver, Matt Roberts/Getty Images AsiaPac
Pre dve godine joj je dijagnostikvoana teška bolest

O njoj su govorili kao o jednoj od najperspektivnijih plivačica današnjice. I govoriće i dalje!

Japanska plivačica Rikako Ikee (20) uspela je da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju, dve godine nakon što joj je dijagnostikovana leukemija. 

Sada je bolest iza nje! Plivanju se vratila tek u avgustu prošle godine jer je deset meseci pre toga provela u bolnici, ali je povratak obeležila u velikom stilu!

Mlada Japanka plivala je 57,77 sekundi u disciplini 100 metara delfin i tako pobedila na državnom prvenstvu, čime je obezbedila kartu za Tokio.

Suze radosnice i stegnute pesnice talentovane plivačice oduševile su svet jer se sa junački izborila sa leukemijom i nakon toga ostvarila veliki uspeh,

Ovo uopšte nisam očekivala, imala sam mnogo manje samopouzdanja nego pre pet godina. Mislila sam da još dugo vremena neću moći da pobedim, ali sam vredno trenirala za to - rekla je uplakana plivačica koja iza sebe ima šest zlatnih i dve srebrne medalje sa Azijskih igara i jedina je Japanka koja ima takav uspeh.

Njoj je prethodno bio cilj da se plasira na Olimpijske igre koje će se 2024. godine održati u Parizu, ali očigledno je nadmašila samu sebe.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci