Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
Ženska strana medalje
arenasport2
Na programu od 06:00
Genoa - Parma
arenasport3
Na programu od 06:00
Slovan Liberec - Hoffenheim
arenasport4
Na programu od 07:00
Maritimo - Benfica
arenasport5
Na programu od 06:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Ostali sportovi
20.05.2020. • 09:40

Ivanišević otkrio na kojem će turniru Novak Đoković prvo zaigrati

Guliver/Clive Mason/Getty Images
Hrvat izneo plan prvog igrača sveta nakon pauze zbog pandemije korona virusa

Novak Đoković poslednji takmičarski duel odigrao je krajem februara, kada je u finalu turnira u Dubaiju pobedio Stefanosa Cicipasa i podigao trofej. Tada je produžio seriju pobeda na 18 mečeva, bez ijednog poraza.

Nakon toga planirao je da nastupi na mastersu u Indijan Velsu, ali zbog pandemije korone virusa taj turnir nije održan, a sezona je suspendovana.

Đoković se poslednjim letom pre zatvaranja granica vratio u Evropu iz SAD i sve vreme je u Marbelji, gde je tokom prethodna dva meseca u izoleciji bio vrlo aktivan na društvenim mrežama.

Konačno, dočekao je da se vrati na teren i da počne da trenira, a uskoro bi trebalo da i zaigra.

Njegov trener Goran Ivanišević otkrio je u razgovoru za "Sportklub" Novakove planove.

"Razgovarali smo nekoliko puta. Plan je da nema plana... Šalim se. Plan je da se Novak vrati u Beograd, zatim treba videti koji će se igrati lokalni turniri – Janko nešto organizuje, i Teniski savez Srbije. Kada uzmemo ceo naš region, to je ozbiljan teniski turnir sa ozbiljnim igračima", naveo je Ivanišević.

Janko Tipsarević najavio je da će se od 15. juna na njegovoj teniskog akademiji u Beogradu održati Prvenstvo Istočne Evrope, na kojem su učešće već potvrdili mnogi srpski igrači. i Teniski savez Srbije, baš uz Novakovu pomoć, takođe će organizovati seriju manjih turnira.

Ivanišević je dodao i da je teško praviti neki dugoročni plan, jer je sezona zvanično suspendovana do početka avgusta, a pitanje je da li će se i igrati ove godine.

"Posle neke pripreme, mada ne znam pripreme za šta... Po mom mišljenju, neće se više igrati ove godine, ali videćemo. Putovanja, granice, kako će se šta otvarati, hoće li morati test ili karantin – moramo da vidimo kako će i šta biti, tako da je teško napraviti konkretan plan", naveo je Goran Ivanišević.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci