Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 15:00
Čukarički - Slovan Bratislava
arenasport2
Na programu od 15:00
Udinese - Atalanta
arenasport4
Na programu od 16:15
PAOK - Larisa
Otvori pretragu
Ostali sportovi
07.01.2021. • 10:10

I NOVAK ĆE MORATI DA SE VAKCINIŠE? Korona pravi haos Olimpijskim igrama

Profimedia/BELGA PHOTO POOL JIMMY BOLCINA
Veliki novac je u pitanju...

Širom sveta počela je vakcinacija protiv korona virusa, a Međunarodni olimpijski komitet (MOK) radi na tome da nabavi vakcine koje će dobiti učesnici Olimpijskih igara u Tokiju, sve kako bi najveći sportski događaj protekao bez problema.

Iz ovog tela ne žele da "preskaču red" kada je u pitanju prioritet pri vakcinaciji, ali se nadaju da će učesnici Olimpijskih igara biti visoko na listi, prenosi "Gardijan".

Britanski list navodi da su dobili uverenja da će Olimpijske igre biti održane prema planu bez obzira na skok u broju slučajeva u Japanu (5.307 u sredu), a upravo zbog toga je još više pojačana priča o vakcinaciji svih sportista.

Određeni članovi MOK-a veruju da "niko ne bi kukao" kada bi sportisti imali prioritet pri vakcinaciji, a da bi to omogućilo da se sportski događaj organizuje bez problema.

Prethodno je predsednik ovog tela Tomas Bah rekao da će predložiti sportistima da se vakcinišu pre dolaska na Olimpijske igre i da to neće biti uslov za učešće, pre svega jer se u vakcini nalazi i svinjski želatin, što neki izbegavaju zbog vere.

Ipak, "Gardijanu" je iz MOK-a rečeno da će uraditi sve da se što više stranih učesnika vakciniše pre Olimpijskih igara, a videćemo ko će to zaista i uraditi.

Prethodno je Novak Đoković, koji je nosio zastavu Srbije na Olimpijskim igrama u Riju, kazao da nije siguran da li bi se vakcinisao protiv korona virusa, sem ako to ne bude obavezno da bi mogao da učestvuje na turnirima.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci