Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 08:00
Marseille - Monaco
arenasport2
Na programu od 08:00
Denver - Phoenix
arenasport3
Na programu od 09:00
PSG - Aalborg
arenasport4
Na programu od 09:30
Ženska strana medalje - Tijana Milutinović
arenasport5
Na programu od 09:00
Elway to Marino
Otvori pretragu
Olimpijske igre
Ostali sportovi
08.06.2021. • 15:04

HAŠIMOTO UPOZORILA NOVINARE: izveštači sa Olimpijskih igara biće pod stalnim nadzorom

Olimpijske igre
Ola Fagerstrom/Getty Images
Novinari dobili spisak mesta i hotela koje mogu da posećuju


Izveštači sa OI u Tokiju biće svakodnevno praćeni uspomoć “GPS” kako bi se zbog problema sa koronavirusom videlo ko od novinara krši pravila. Svako “iskakanje” iz protokola biće sankcionisano oduzimanjem akreditacije.

Novinari iz inostranstva koji izveštavaju o Olimpijskim igrama u Tokiju ovog leta biće neprestano geolocirani GPS i rizikovaće da izgube akreditaciju ukoliko prekrše pravila – rekla je predsednica Organizacionog odbora Seiko Hašimoto.

Očekuje se da će oko 6.000 novinara iz Japana i inostranstva pratiti dešavanja na olimpijskim borilištima, a svako od akreditovanih izveštača dobiće spisak dozvoljenih mesta, kao i hotele u kojima mogu da odsednu.

Da bismo osigurali da ljudi ne odlaze na mesta koja nisu dozvoljena, koristićemo GPS sistem za striktno upravljanje njihovim ponašanjem – rekla je gospođa Hašimoto, navodeći da su strani novinari zamoljeni da odsedaju u hotelima koje su organizatori unapred odabrali.

Olimpijci će, takođe, biti vrlo ograničeni u svojim kretanjima i moraće da prolaze svakodnevne testove kako bi se dobila jasna slika njihovog zdravstvenog stanja. Organizatori Olimpijade već su u martu zabranili gledaoce iz inostranstva, a ostaje pitanje pod kojim uslovima će biti dozvoljeno prisustvo lokalnim navijačima. Igre počinju 23. jula i trajaće do 8. avgusta.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci