Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:00
Alls Star
arenasport2
Na programu od 00:00
Roma - Barcelona
arenasport3
Na programu od 00:00
Najveći derbiji
arenasport4
Na programu od 23:45
Partizan - Krka
arenasport5
Na programu od 00:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Hamilton, IZVESNO JE, prestiže Fanđa – na titulu od kralja Šumahera!
Ostali sportovi
27.10.2019. - 22:54

Hamilton, IZVESNO JE, prestiže Fanđa – na titulu od kralja Šumahera!

Hamilton, IZVESNO JE, prestiže Fanđa – na titulu od kralja Šumahera!
Tanjug, Rebecca Blackwell/AP
Luis Hamilton pobedio u Meksiku i stekao ogromnu prednost u odnosu na Botasa. Promocija šampiona verovatno već u...

Već u Ostinu 3. novembra na stazi "Amerikas" Luis Hamilton bi mogao da bude proglašen za novog-starog šampiona u Formuli 1.

Ne samo da je moguće, već je i najrealnija opcija!

Na tri trke pre kaja prvenstva, sjajni britanski vozač ima ogromnu prednost u odnosu na konkurente i šanse da posle Velike nagrade Sjedinjenih Američkih Država bude proglašen šampionom su ogromne.

Ako ne u Americi, onda u Brazilu (17. novembra) ili Abu Dabiju (1. decembra).

Hamilton je na korak da prestigne slavnog Argentinca Huana Manuela Fanđa, koji je u periodu od 1951. do 1957. osvojio pet titula, koliko trenutno ima i Britanac. Ako uspe u tome, ostaje mu još granica snova, koju je sa sedam trofeja postavio Mihael Šumaher.

Nemac je rekorder i po broju uzastopnih titula – pet. Hamilton će za ovaj rekord morati da se pomuči, jer ih trenutno ima dve i sa 2019. upisaće treću. Problem mu predstavlja sezona 2016, kada se jedini put u poslednjih šest godina nije okitio titulom najboljeg vozača u Formuli 1.

Desetom pobedom u sezoni, na stazi "Ermanos Rodrigez" u Meksiku, Lusi je uspeo da stekne velikih "plus 64" u odnosu na klupskog druga Valterija Botasa, tri trke pre kraja. Finca može do titule da odvede samo čudo, da u pobedi na dve trke, na jednom može da bude i drugi, a da stariji kolega iz ekipe ostane bez plasmana.

Hamilton je upisao 83. pobedu u karijeri, a čak sedam ih je ove sezone dobio iako nije imao pol poziciju. Jedina tri prva mesta na treningu takođe je pretvorio u trijumf.

Drugo mesto pripalo je vozaču Ferarija Sebastijanu Fetelu, dok je treći bio Botas. Zanimljivo da je prednost koju je Hamilton stekao prilično mala – 1,766 sekundi ispred Nemca i 3,553 ispred Finca, a opet je delovao sigurno i bez većih trzavica je završio trku.

U svakom slučaju, kako se sezona bliži kraju, bila je ovo godina Marcedesa, koji je zahvaljujući dvojici najboljih, Hamiltonu i Botasu, nedavno ubedljivo osvojio titulu u konkurenciji konstruktora.
 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci