Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:00
Partizan - Spartak Trnava
arenasport2
Na programu od 12:00
PSG - Marseille, The Best of
arenasport3
Na programu od 12:00
Ženska strana medalje
arenasport4
Na programu od 12:00
Napredak - Radnicki
arenasport5
Na programu od 12:00
Down the Barrel
arenasport6
Na programu od 12:00
Young Boys - Atalanta
arenasport7
Na programu od 12:00
Real Sociedad - Leipzig
arenasport8
Na programu od 12:00
Chicago - Boston
arenapremium1
Na programu od 11:00
Roma - Juventus, The Best of Juventus
arenapremium2
Na programu od 12:00
Boston - Golden State, G3
arenapremium3
Na programu od 10:30
Sevilla - Betis, The Best of Sevilla
Otvori pretragu
delegacija Olimpijskog komiteta Srbije
Ostali sportovi
20.06.2022. • 14:22

DELEGACIJA OKS OTPUTOVALA U ALŽIR: Reprezentativci stižu 23. juna

delegacija Olimpijskog komiteta Srbije
Olimpijski Komitet Srbije
Mediteranski tim Srbije ima 151 kvalifikovanih sportista

Prethodnica Misije OKS otputovala je rano jutros u Oran gde će od 25. juna do 6. jula 2022. godine biti održane Mediteranske igre.

Šefica Misije OKS Nataša Janković je sa jednim delom administrativaca Misije, kao i delom lekarskog tima otputovala za Oran sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla“, gde će po dolasku imati seriju tehničkih sastanaka sa organizatorima oko detalja vezanih za dolazak i boravak srpskih sportista, transport, treninge, kao i ostalih logističkih pojedinosti.

"U narednih nekoliko dana do dolaska naših sportista, naša glavna preokupacija biće da pripremimo sve što je vezano za smeštaj i boravak u Mediteranskom selu, kao i da im obezbedimo maksimalne uslove kako bi oni mogli da budu upućeni isključivo na svoje sportske nastupe i ostvarivanje kvalitetnih rezultata. U prvim satima nakon našeg dolaska, očekuje nas serija sastanaka sa predstavnicima Organizacionog komiteta kako bismo zadužili smeštaj, ugovorili prve treninge i obezbedili neophodnu logistiku za njihov prihvat prilikom dolaska u Alžir“, rekla je neposredno pred odlazak Nataša Janković.

Prvi sportisti Srbije doći će u Mediteransko selo kroz samo nekoliko dana, odnosno čarter let u oran stže 23. juna u večernjm časovima.

"Naš je utisak da su se domaćini svojski potrudili da sve pripreme za održavanje uspešnih Mediteranskih igara. Svesni smo velikih izazova sa kojima su se organizatori susretali u godinama iza nas, što uključuje i odlaganje Igara za godinu dana usled pandemije virusa Covid 19. Ipak, sigurni smo da će Organizacioni komitet potvrditi nadaleko čuvenu gostoprimljivost Alžira. Ovo takmičenje je za nas u Olimpijskom komitetu Srbije veliki test tokom kojeg ćemo probati sve procedure i usluge koje planiramo da obezbedimo sportistima i tokom Olimpijskih igara u Parizu za dve godine“, istakla je Nataša Janković.

Prema već utvrđenom planu puta, velika grupa sportista Srbije će krenuti čarter letom put Alžira 23. juna u 23:05 časova iz Beograda, dok će jedna manja grupa sportista (badminton, gimnastika, jedrenje i stoni tenis) krenuti redovnim letom preko Rima istog dana, ali u ranim jutarnjim časovima u 06:45 časova.

Mediteranski tim Srbije u ovom trenutku ima 151 kvalifikovanih sportista koji će predstavljati našu zemlju u Alžiru.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci