Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 15:00
Čukarički - Slovan Bratislava
arenasport2
Na programu od 15:00
Udinese - Atalanta
arenasport4
Na programu od 16:15
PAOK - Larisa
Otvori pretragu
Bojan Križaj
Ostali sportovi
11.01.2021. • 19:42

KRIŽAJ ZA „TEME DO ARENE": Skijanje u Srbiji ima perspektivu

Bojan Križaj
Arena sport/screenshot
Legendarni skijaš često posećuje srpske planine

Bojan Križaj, legendarni jugoslovenski skijaš, veruje da na prostoru bivše zajedničke države postoji stručni, kadrovski, infrastrukturni i genetski materijal da se stvore novi šampioni u zimskim sportovima.

Čovek koji je a otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine čitao zakletvu, bio je gost emisije „Teme do Arene“ u kojoj se prisetio blistave karijere i govorio o svojim budućim naslednicima.

- Rastao sam uz oca koji je bio skijaški šampion i sasvim je logično bilo da se i ja bavim ovim sportom. Zavoleo sam taj adrenalin, počeo da živim za to, a onda su došli i uspesi – počeo je priču Križaj, a na pitanje ko je njegov najveći rival bez razmišljanja dodao:

- Bez obzira što je u moje vreme bilo mnogo vrhunskih skijaša, bez dileme je to bio Ingemar Stenmark. Nas dvojica smo bili veliki konkurenti, često je pobednik odlučivan „za prsa“, a danas smo iskreni prijatelji. To je zapravo suština, ne samo sporta, nego i života uopšte.

Kao neko koje je skijanje sastavni deo života Križaj je čest gost planinskih venaca širom prostora bivše Jugoslavije, na Jahorini čak ima i poslovni projekat, i uveren je da su uslovi za razvoj skijanja na vrhunskom nivou.

- Na ovom prostoru postoje optimalni uslovi za rad i trening, i uveren sam da možemo da budemo konkurenti u svetu. Hrvatska ima odlične skijaše, Bosna i Hercegovina i Srbija takođe, i zaista mislim da ovaj sport ima veliku perspektivu – rekao je Križaj.

Emisija "Teme do Arene", gost Bojan Križaj

Poslednje vesti

Poslednji video snimci