Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 18:00
Atalanta - PSG
arenasport2
Na programu od 17:30
Manchester United - Copenhagen
arenasport3
Na programu od 18:00
Houston - Indiana
arenasport4
Na programu od 17:30
Vegas - Colorado
arenasport5
Na programu od 18:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Ostali sportovi
09.07.2020. - 11:19

Beker otkrio detalj iz svlačionice koji je promenio Novaka

Guliver/Getty Images/Chris Hyde, Chris Hyde/Getty Images AsiaPac
Bivši Đokovićev trener govorio o tome kako je odmah detektovao problem koji je

Boris Beker sarađivao je tri godine sa Novakom Đokovićem. Srbin je za to vreme promenio ne samo segmente igre, već i pristup, što je dalo značajne rezultate. Ostvario je pregršt uspeha, osvojio brojne trofeje i ustoličio se na prvom mestu ATP liste na kojem je i sada.

Nemac je otkrio da je Đoković "padao" psihološki posle poraza, zbog čega su zajedno poradili na "mentalnoj snazi".

"Odmah sam krenuo od Novakovog mentaliteta. Tu se radi o stavu i o tome kako ulazite u velike mečeve. I njegova pozicija nije bila dobra u tom segmentu. Izgubio je nekoliko velikih finala od Federera i Nadala, i to nije znao najbolje da prevaziđe. Smatrao sam da je njegov pristup bio isuviše pasivan, defanzivan, a ako bi dozvolio protivnicima da ga nadigraju, od kojih su mnogi bili i fizički jaki, onda je to bio problem u paketu", naveo je Beker u emisiji na Eurosportu.

Đoković je poradio na tom pristupu, vrlo brzo dobio na samopouzdanju i od tada su se stvari promenile, pre svega u odnosu na terenu protiv najvećih rivala.

"Sećam se kada sam prvi put stajao kraj terena, i tada su Novak i Rodžer bili veliki rivali, pričali su sa Stefanom Edbergom, tada Federerovim trenerom, i sa mnom pre meča, rukovali se, nešto međusobno razgovarali. A onda posle meča atmosfera je bila drugačija - imali ste dvojicu igrača u uglovima svlačionice, koji se značajno gledaju, a Stefan i ja smo i dalje razgovarali kao da se radi o šetnji u parku", opisao je Beker.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci