Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:30
Sarajevo - Željezničar
arenasport2
Na programu od 18:00
Milwaukee - LA Clippers
arenasport3
Na programu od 18:30
Joventut - Barca
arenasport4
Na programu od 18:15
Pregled
arenasport5
Na programu od 19:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Arena cloud
Ostali sportovi
17.02.2021. • 15:57

Arena Cloud na udaru hakera!

Arena cloud
Učestali napadi hakera na aplikaciju Arena Cloud

Brojni lubitelji sporta i televizije u poslednjih nekoliko meseci prepoznali su kvalitet i značaj Arena Cloud aplikacije. Reč je o servisu koji je, kroz promo period od tri meseca, postavljen kao besplatna usluga Arena Channels Grupe za sve korisnike na teritoriji Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Severne Makedonije.

Kao takva, Arenina aplikacija velikom brzinom osvaja tržište i zbog toga je u poslednjih nekoliko dana, meta malicioznih tzv. DDOS napada, a sve u cilju da se Areninom servisu oteža ili u potpunosti onemogući rad u toku bitnih sportskih dešavanja. Primer za ovakav "SYN flood" DDOS napad desio se tokom polufinala Kupa Radivoja Koraća ali i sinoć neposredno pred početak kao i u toku utakmice Lige Šampiona izmedju PSG i Barselone gde je u toku meča bilo otežano logovanje na aplikaciju Arena Cloud.

Razlog napada, po svemu sudeći, je to što mesecima unazad izveštaji o gledanosti najgledanijih televizijskih sadržaja ne mogu da se zamisle bez kanala Arena Channels Group.

Za svaki sinhronizovani napad ove vrste neophodan je motiv, a u ovom konkretnom slučaju i ozbiljna finansijska sredstva, jer ovkav hakerski napad košta između 100 i 150 hiljada evra.

Više je nego očigledno ko ima motiv i toliki novac.
 

Ali i pored svih medijskih harangi i drugih podlih i nečasnih napada Arena ne planira da odustane od svog cilja a to je širenje mreže korisnika kroz vrhunski kvalitet sadržaja.

Pored skupog hakerskog napada, sinoćnju utakmicu putem Arene Cloud aplikacije pratilo više od 140 hiljada gledalaca u regionu. Kao što smo već naveli ovakvi napadi su učestali u poslednjih nekoliko dana, a po svemu sudeći povod za DDOS napade je veliki odliv korisnika naše konkurencije.

Takođe, očigledno je da zamena teza, izvrtanje istine i blaćenje konkurencije koje konstantno sprovodi naša konkurencija nije dovoljno da se zaustavi rast u korisničkoj bazi Telekoma Srbije, te je neophodno da se primene mnogo sofisticiranije, perfidnije i skuplje metode poput multivektorisanih DDOS napada a sa jedinim ciljem da se nanese što veća šteta.

 Istina je da je teško utvrditi izvor bilo kog DDOS napada, ali ostaje činjenica da servis Arena Cloud koji za samo tri meseca postojanja već broji 230 hiljada korisnika nekome smeta što su u periodu kada su Arena Sport kanali isključeni kod naše konkurencije, isti ti kanali besplatno dostupni na servisu Arena Cloud. Tehnički tim Arene Cloud će učiniti sve kako bi se u narednom periodu ovi i slični incidenti sveli na minimum a na zadovoljstvo naših korisnika.

Uz izvinjenje svim korisnicima koji su sinoć otežano koristili Arena Cloud servis, naš tim najavljuje nekoliko veoma inovativnih funkcija na samom servisu aplikacije u toku drugog kvartlala 2021, gde ćemo od Arene Cloud aplikacije stvoriti mesto za centralne informacije i dobru zabavu za sve ljubitelje sporta i televizije.

Najbolji sport, najbolji filmovi i najbolji zabavni program, žive na adresi Arena Channels Group i tako će biti i ubuduće. Hrabrost, odlučnost i posvećenost poslu i dobro osmišljena poslovna strategija donose odlične rezultate.

Takođe, velike zasluge za ogroman uspeh Arenine medijske kuće leži u međusobnom poverenju sa korisnicima.

Arena i njeni gledaoci veruju jedni drugima.
 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci