• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Ako volite miris spaljene gume i buku motora...
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 15.05.2019.
Čačak će po deseti put biti domačin drift vozačima iz Srbije i regiona, koje će pratiti i izložba u stajlingu

Mondo/ Stefan Stojanović

 

Na stazi Autoprevoza u Čačku će se 18. i 19. maja održati takmičenje u kome učestvuju najbolji drift vozači iz Srbije i regiona.

Prema rečima organizatora Tjuning stajling klub iz Čačka i Auto tjuning klub iz Beograda, staza je već pripremljena, a posebnu draž ovom takmičenju daje i odlična preglednost staze za sve posetioce.

Učešće su prijavili takmičari iz Rumunije, Hrvatske i Bugarske. Uz njih na stazi će se pojaviti i domaći takmičari što je svakako dovoljna garancija da srpski drift polako postaje regionalno prepoznatljivo automobilsko takmičenje.

Ovo će biti i sjajna prilika da se domaćim ljubiteljima automobilizma uz moćne automobile prikažu i potpuno ili delimično modifikovana vozila. Na stazi će tako moći da se vide automobili sa povećanom snagom motora, ali i hrabri vozači koji će tu snagu konkretno i dokazivati.

Prvog dana takmičenja na programu je trka domaćeg SDC šampionata, a sutradan, u nedelju prva runda regionalne drift serije "Dan šampiona".

Uz popularni drift taksi, neće izostati ni izložba u stajlingu, odnosno veštini preuređivanja vozila po meri i želji vlasnika a videće se performanse trajkova i motocikala kojima upravljaju kaskaderi.

<< NAZAD