Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
odbojka
Odbojka
16.11.2022. • 13:07

ŽREB ZA EP: Odbojkaši i odbojkašice Srbije dobijaju rivale

odbojka
(MN Press)
Žrebanje grupa je zakazano za 17.00 časova u Napulju

Žrebanje grupa za predstojeća Evropska prvenstva u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica biće održano u 17. časova u napolju, a Srbiju će predstavljati predsednik Odbojkaškog Saveza Đula Mešeter.

Kao i na prethodnim prvenstvima Evrope, po četiri domaćina će imati mogućnost da pre žreba izaberu po jednu reprezentaciju koja će igrati u njihovoj grupi.

Prema odluci CEV, šampionat Evrope u muškoj konkurenciji će se održati od 14. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Nemačkoj Italiji i Estoniji, a u ženskoj od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

Plasman na Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkaša su izborili Italija, Bugarska, Severna Makedonija, Izrael (organizatori), Slovenija, Poljska, Srbija, Holandija, Nemačka, Češka, Francuska, Ukrajina, Turska, Finska, Belgija, Portugalija, Grčka, Španija, Rumunija, Švajcarska, Danska, Crna Gora, Estonija i Hrvatska, a kod odbojkašica Belgija, Italija, Estonija, Nemačka (organizatori), Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Francuska, Švedska, Bugarska, Hrvatska, Češka, Ukrajina, Slovenija, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Grčka, Španija, Rumunija, Mađarska, Finska, Azerbejdžan i Švajcarska.

Na EP u obe konkurencije, 24 selekcije će biti podeljene u četiri grupe. Plasman u osminu finala izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe, a potom slede utakmice u četvrtfinalu, polufinalu, kao i mečevi za treće mesto i finale.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci