Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Tijana Bošković
Odbojka
21.09.2022. • 18:05

SP ZA ODBOJKAŠICE: Srpske reprezentativke večeras putuju u Holandiju

Tijana Bošković
MN Press
Prvi rival u Arnemu biće Kanada

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije večeras će otputovati u Arnem gde će igrati na Svetskom prvenstvu, koje će biti održano od 23. septembra do 15. oktobra u Holandiji i Poljskoj.

Utakmice SP će biti odigrane u holandskim gradovima Arnem, Roterdam i Apeldorn, kao i u poljskim Gljivicama i Gdanjsku.

Naša selekcija će igrati u grupi C sa SAD, Nemačkom, Bugarskom, Kanadom i Kazahstanom. Srbija će prva dva meča u grupi protiv Kanade i Bugarske odigrati u Arnemu, a preostala tri u Lođu protiv Nemačke, Kazahstana i SAD. Srbija će prvi rival biti Kanada u nedelju od 20 sati.

U A grupi u Arnemu će igrati Holandija, Italija, Belgija, Portoriko, Kamerun i Kenija, dok B grupu čine Poljska, Turska, Dominikanska Republika¸Koreja, Tajland i Hrvatska. U D grupi su Brazil, Kina, Japan, Kolumbija, Argentina i Češka.

Plasman u fazu izboriće po četiri reprezentacije iz sve četiri grupe, koje će biti svrstane u dve grupe sa po osam selekcija. Plasman u četvrtfinale SP izboriće po četiri najbolje selekcije iz grupa.

Četvrtfinalne utakmice, kao i polufinala biće odigrana u Gljivicama i Apeldornu. Finale i meč za treće mesto će biti odigrani u Apeldornu.

Na spisku selektora Danijelea Santarelija za EP se nalaze:

Tehničari: Bojana Drča (C. zvezda), Slađana Mirković (ALBA Blaž).

Korektori: Ana Bjelica (Valefolja), Tijana Bošković (Ezačibaši).

Libera: Teodora Pušić (Drezdner), Aleksandra Jegdić (Posdam).

Blokeri: Jovana Stevanović (Busto Arsicio), Mina Popović (Fenerbahče), Maja Aleksić (Volero le Kane).

Primači: Brankica Mihajlović (bez kluba), Bjanka Buša (Bez kluba), Bojana Milenković (Hemik Police), Katarina Lazović (Monca), Sara Lozo (Proton Saratov).

Poslednje vesti

Poslednji video snimci