Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
odbojka
Odbojka
22.09.2022. • 15:20

EP ZA ODBOJKAŠE I ODBOJKAŠICE U AVGUSTU I SEPTEMBRU 2023. GODINE: Žreb 16. novembra

odbojka
(MN Press)
Srbija će imati predstavnike u obe konkurencije

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV), saopštila je da će se Evropsko prvenstvo 2023. u konkurenciji odbojkašica odigrati od 15. avgusta do 3. septembra u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji, EP za odbojkaše od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu.

Žrebanje grupa za oba ova velika takmičenja, kako su saopštili iz sedišta CEV, biće održano 16. novembra u italijanskom gradu Napulju.

CEV je saopštio da su poznate po 23 reprezentacije učesnice EP 2023, kao i da će odluka o učešću Rusije biti doneta 31. oktobra.

Plasman na EP u konkurenciji odbojkašica izborili su Belgija, Italija, Estonija, Nemačka (organizatori), Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Francuska, Švedska, Bugarska, Hrvatska, Češka, Ukrajina, Slovenija, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Grčka, Španija, Rumunija, Mađarska, Finska i Azerbejdžan, a ukoliko Rusiji ne bude dozvoljeno učešće, na EP će igrati Izrael na osnovu CEV rang liste.

U konkurenciji odbojkaša, plasman na EP su izborili Italija, Bugarska, Severna Makedonija, Izrael (organizatori), Slovenija, Poljska, Srbija, Holandija, Nemačka, Češka, Francuska, Ukrajina, Turska, Finska, Belgija, Portugalija, Grčka, Španija, Rumunija, Švajcarska, Danska, Crna Gora i Estonija, aRuzsiju bi eventualno zamenila Švedska na osnovu CEV rang liste.

Na EP u obe konkurencije, 24 selekcije će biti podeljene u 4 grupe. Plasman u osminu finala izboriće po 4 reprezentacije iz svake grupe, a potom slede utakmice u četvrtfinalu, polufinalu, kao i mečevi za treće mesto i finale.

U konkurenciji odbojkašica, četvrtfinala će se odigrati u Belgiji i Italiji, a polufinala i utakmice za medalje u Begliji.

U konkurenciji odbojkaša, četvrtfinalne utakmice će se odigrati u Italiji i Bugarskoj, a polufinala i utakmice za medalje u Italiji.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci