Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Tijago Silva
Mundijal - KATAR 2022
25.11.2022. • 10:41

SILVA OŠTRO O PIKSIJU: Njegove izjave su nas motivisale, nije nas poštovao

Tijago Silva
Tanjug/(AP Photo/Natacha Pisarenko)
"Ne tražimo ni od koga da nas se plaši, ali malo poštovanja..."

Defanzivac Brazila, Tijago Silva, govorio je posle pobede svoje selekcije nad Srbijom (2:0) u prvom kolu grupe G na Svetskom prvenstvu.

On je istakao da su njega i saigrače motivisale izjave selektora "orlova", Dragana Stojkovića Piksija.

"Uvek smo srećni kada pobedimo sa 1:0 ili 2:0. Srećni zbog toga što pozadi nismo mnogo trpeli. Ne volim mnogo da govorim, da izazivam kontroverze, ali njihov trener je pitao: ’Ko će da vam brani gol ako budete igrali sa četvoricom napadača?’ To je nedostatak poštovanja".

Ipak, treba reći da je neko očigledno loše preveo Silvi izjavu selektora Srbije, koji je očito našalio na pitanje novinara iz Brazila...

"Ne tražimo ni od koga da nas se plaši, ali malo poštovanja... Da su malo analizirali naš tim videli bi da retko primamo golove, bez obzira na to da li igramo sa trojicom ili četvoricom napred", uporan je Silva.

Dodao je da ipak ne voli da priča o protivnicima.

"Zaista ne volim da previše pričam o protivnicima, jer svima njima ukazujemo puno poštovanje. Ali njihov selektor nije poštovao nas, posebno nas u defanzivi, jer zna on ko su Markinjos, Danilo, Aleks Sandro i Tijago Silva".

Na kraju je, konačno, progovorio i o samoj utakmici.

"Fudbalski smo ih zatvorili. Trudili se da neutralizujemo njihove poteze. Nisu imali šansu da daju gol. Pa neka nas sledeći put malo bolje analiziraju. I neka govore sa malo više poštovanja", završio je Silva.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci