Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Branko Lazić
Košarka
24.01.2023. • 12:42

ZVEZDA MOŽDA PROPUSTI KUP "RADIVOJA KORAĆA": Crveno-beli najavili radikalan potez

Branko Lazić
(MN Press)
Odluka još nije doneta, ali predstavnik kluba neće biti na žrebanju parova

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da još nije odlučio da li će nastupiti u završnici Kupa "Radivoja Koraća", koji će biti održan od 15. do 18. februara u Nišu.

Crvena zvezda navodi da neće imati svoje predstavnike na današnjem žrebanju parova ovogodišnje završnice Kupa "Radivoja Koraća".

"Klub će do početka završnog turnira nacionalnog kupa doneti i defintivnu odluku i da li će uopšte učestvovati na ovom turniru i braniti titulu osvojenu prošle godine. Crvena zvezda ovim gestom jasno i nedosmisleno (bez namere da umanji uspeh preostalih šest klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili) upozorava i poslednji put poziva Košarkaški savez Srbije da se pridržava svog statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, i konačno sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022. godine - bez ikakvog objašnjenja i valjanog obrazloženja", saopšteno je iz Crvene zvezde.

"Crveno-beli" podsećaju da će završnica Kupa "Radivoja Koraća" biti odigrana u Nišu u kome imaju veliki broj pristalica.

"Međutim, već godinama KSS bira za njega najlakše (ne i nužno najbolje u tom trenutku) rešenje, ne razmišljajući o neuslovnosti dvorane 'Čair' i svim problemima organizacije utakmica koje su prethodnih godina dovodile do brojnih teških incidenata i teških povreda gledalaca, čak i pored terena! Crvena zvezda zato i na ovaj način, podseća one koji bi da se sve zaboravi da 'samo' počne da primenjuje statut ili će sve obesmisliti u srpskoj klupskoj košarci - ako već zapravo nije! Jer, nakon svega navedenog, ko će i kakvom kaznom sankcionisati Crvenu zvezdu ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom?", zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

Inače, Crvena zvezda je aktuelni osvajač ovog takmičenja, budući da je prošle godine u finalu pobedila Partizan 85:68.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci