Otvori pretragu
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 23:30
Lyon - Lille
arenasport2
Na programu od 00:00
Carabobo - Universitario
arenasport3
Na programu od 00:00
Mirandés - Celta Vigo
arenasport4
Na programu od 00:00
Široki - Sloboda Tuzla
arenasport5
Na programu od 00:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Zvezda apeluje na navijače: Bez uvreda u Areni!
Košarka
09.10.2019. - 18:11

Zvezda apeluje na navijače: Bez uvreda u Areni!

Zvezda apeluje na navijače: Bez uvreda u Areni!
MN Press
Crveno-beli podsetili da je na snazi novi disciplinski pravilnik Evrolige, prema kome je PAO kažnjen zbog vređanja...

KK Crvena zvezda spremna je za prvu evroligašku utakmicu ove sezone u Štark areni, jer će u četvrtak u 19 časova ugostiti Fenerbahče, u meču drugog kola Evrolige.

U najavi tog duela, sa Malog Kalemegdana upućen je apel navijačima da navijaju sportski, da poštuju novi kodeks Evrolige i da ne vređaju protivnika.
 

U pretprošlom duelu ovih timova u Beogradu, Željku Obradoviću su sa tribina dobacivane uvrede, a najtrofejniji evropski stručnjak je posle te utakmice ljutito rekao da "prijateljstva više ne važe".

Ovog puta, crveno-beli su apelovali na svoje pristalice da navijaju fer, sportski i da poštuju sve aktere utakmice.

Pročitajte klupsko saopštenje.

"KK Crvena zvezda mts do sada je organizovao na desetine velikih evropskih utakmica koje su ostale upamćene po ambijentu, brojnosti, decibelima koji su stizali sa tribina, bilo je velikih pobeda, ali se uvek pamtila atmosfera".

"U punoj Areni su padali najveći klubovi Evrolige, a Beograd i Arena su zbog rakvog ambijenta za mnoge igrače gostujućih klubova bili jedno od najpoželjnijih mesta za igranje košarke".

"Crvenu zvezdu čeka nova evroligaška sezona, a priča počinje utakmicom sa Fenerbahčeom, klubom koji je bivši prvak Evrope I redovni učesnik završnih turnira u proteklih nekoliko godina".

"Evroliga čiji smo deo je propisala pravila i ona će ove sezone biti još rigoroznija, o čemu svedoči I podatak da je Panatinaikos kao domaćin prve utakmice u novoj sezoni platio kaznu od 10 hiljada evra zbog vređanja trenera Crvene zvezde Milana Tomića od strane domaćih navijača I upotrebe lasera!".

"Zbog toga i potpune informisanosti javnosti i posebno svih koji će se u četvrtak naći u "Štark Areni” klub dostavlja na uvid kompletan novi disciplinski pravilnik Evrolige".

"Povodom utakmice 2.kola Evrolige Crvena zvezda mts - Fenerbahče održan je sastanak bezbednosti u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu kome su prisustvovali predstavnici svih službi koje će biti zadužene za bezbednost na ovoj utakmici kao i predstavnici Crvene zvezde".

"Klub podseća da je na snazi novi disciplinski pravilnik Evrolige i podseća na sve moguće situacije koje su prethodnih sezona dovodile do kazni za naš klub: zakrčeni prolazi, upotreba pirotehnike i petardi, bilo kakve vrste uvreda, ubacivanje tvrdih predmeta na teren…".

"Klub poziva sve koji budu došli u "Štark Arenu” da to učine znatno ranije zbog detaljnih pretresa na ulazima, takođe da sportski navijaju bodre svoj klub i ne vređaju protivnički!".

"Pokažimo još jednom zašto su Beograd, puna Arena i KK Crvena zvezda jedno od najbučnijih I "najvatrenijih” mesta za gostujuće ekipe, ali samo u okvirima sportskog fer i korektnog navijanja, u okviru propisanog i dozvoljenog!".

"Dosadašnje kazne ozbiljno su uticale na budžet i poslovanje kluba, jer je KK Crvena zvezda i pored svih pohvala i urađenog, zbog različitih vrsta prekršaja platio ogromnu sumu novca u prethodnim godinama!", saopšteno je.
 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci