Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 10:30
Man. United - Atalanta
arenasport2
Na programu od 12:00
Young Boys - Villarreal
arenasport3
Na programu od 12:00
NBA Daily
arenasport4
Na programu od 10:30
Chelsea - Malmo
arenasport5
Na programu od 12:00
Down the Barrel
arenasport1x2
Na programu od 23:45
Otvori pretragu
Jurij Zdovc
Košarka
13.10.2021. • 22:09

ZDOVC DEBITOVAO PORAZOM: Trebalo je da pobedimo, Zvezda nam ne leži

Jurij Zdovc
MN Press
Legendarni košarkaš spletom okolnosti imao je prvi meč na klupi Žalgirisa u Evroligi u Beogradu

Crvena zvezda ostvarila je "ratničku" pobedu protiv Žalgirisa, a posle tvrdog meča trener Litvanaca Jurij Zdovc žalio je za trijumfom.

"Trebalo je da pobedimo u ovoj utakmici. Bili smo u njoj 35 minuta, čekali smo trenutak, ali na kraju smo izgubili momentum, detalji prave razliku, a agresivnost Zvezde je presudila. Nismo fizički snažan tim i napravili smo neke greške, koje su su na kraju odlučile", rekao je legendarni slovenački i jugoslovenski as.

On je rekao da su u njegovom timu znali šta ih očekuje.

"Zvezdu dobro znam, predvideli smo da nas očekuje fizički teška utakmica, da će nas agresivnošću izbaciti iz igre. Ne leži nam (Zvezda), jer nam fali snage, visine. Imamo par iskusnih igrača koji znaju košarku, pa je teško da izdrže fizički ritam utakmice. Što se tiče Žalgirisa, imamo par problema sa povredama, danas su čak dva igrača povredila listove i o tome sam pre pričao. Lovernj je jako bitan igrač i danas bi nam puno pomogao u toj bici pod košem", rekao je Zdovc.

Slovenac je otkrio da u toku pregovora sa Žalgirisom nije gledao raspored, kao što ni prošle nedelje pri potpistivanju ugovora nije znao da će prvi evroligaški meč voditi baš protiv Zvezde u Beogradu.

"Kad sam potpisao ugovor, nisam ni razmišljao, ni gledao raspored, znao sam da je težak meč. Nisam znao da idemo u Beograd i ne samo to, sad idemo u Atinu, ali s kim god da igraš ne bi bilo lako, svaka utakmica u Evroligi je bitka, borba... Uvek mi je drago da igram ovde zbog atmosfere koju naprave navijači i koja se retko viđa. I kad sam igrao i kad sam trener, to je to".

Zdovc je nedavno bio u glavnom gradu Srbije i tužnim povodom, jer je nosio kovčeg na sahrani legendarnog Dušana Dude Ivkovića.

"O Dudi sam rekao puno stvari. Neka čovek počiva u miru i hoću da kažem da kad radiš u košarci ceo život. a još sam u njoj, i kada ide taj ritam utakmica sezona, menjaš gradove, države i vreme ide i odjednom stane. U takvim trenucima se sećaš tih godina unazad i dođe i emocija", dodao je Zdovc.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci