• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Za FIBA je Srbija i dalje PRVI favorit u Kini
Izvor: Mondo | Autor: MONDO/Tanjug | Postavljeno: 28.08.2019.
Srbija i dalje ima najveće šanse za zlato, smatra FIBA. Slede SAD, Australija, Španija...

MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije drugu nedelju za redom nalazi na prvom mestu najnovijoj liste favorita za zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Kini, koju objavljuje Međunarodna košarkaska federacija (FIBA).

Kao i pre sedam dana, izabranici Aleksandra Đorđevića zazuzeli su čelnu poziciju ispred selekcija Sjedinjenih Američkih Država, Australije i Španije.
 

 Razlog zbog kog su košarkaši Srbije i dalje prvi kandidati za zlato, tri dan pre početka šampionata, leži u činjenici da su aktuleni osvajači evropske, svetske i olimpijske srebrne medalje pripremni period završili neporaženi.

Sa skorom od 10 pobeda iz isto toliko mečeva, Srbija u dobrom i trijumfalnom raspoloženju stiže u Kinu.

Srbija prvi meč na SP igra u Fošanu protiv Angole u subotu od 9.30, a FIBA pravi analogiju sa Svetskim prvenstvom 2002. godine u Indijanapolisu, kada su košarkaši SR Jugoslavije takođe na startu igrali protiv Angole, a na kraju su postali šampioni sveta, kada su u finalu pobedili Argentinu.

"Znate šta se dogodilo kada je Jugoslavija 2002. godine otvorila šampionat protiv Angole, zar ne? Podigli su pehar, to se dogodilo", stoji u objašnjenu na sajtu FIBA.

Na listi prvih deset favorita nalaze se još Francuska, Grčka, Nigerija, Argentina, Litvanija i Brazil.
Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta i trajaće do 15. septembra, a Srbija je smeštena u grupu D sa Italijom, Angolom i Filipinima.

<< NAZAD