• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Trener Budućnosti: Cilj je borba, ambicije su - TAJNA
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 08.08.2019.
Slobodan Subotić okupio nekompletan tim Budućnosti i započeo pripreme za novu sezonu

MONDO/Nikoleta Vukčević

Slobodan Subotić okupio je igrače Budućnosti i zvanično započeo pripreme za novu sezonu, u kojem će Podgoričani nastupati u ABA ligi i Evrokupu.

Trener crnogorskog tima na raspolganju nema kompletan tim. Od pojačanja koje su doveli ovog leta ekipi se priključio samo Martinš Mejers, a Nikola Ivanović, Suad Šehović i Petar Popović su na priprema sa reprezentacijom Crne Gore, koja se sprema za Svetski kup u Kini.

Skot Vud, Skot Bamford i Hasan Martin biće uz tim do 15. avgusta.

"Imamo pet novih igrača, dosta je promena i zato sam tražio da rano počnemo pripreme, da imamo dovoljan broj kontrolnih mečeva. Čeka nas izazovna sezona u ABA ligi i Evrokupu, ali svakim danom se uveravam da sam došao u veliki klub. Velika je želja da se naprave dobre stvari", rekao je Subotić za "Vijesti".

On je naveo da je zadovoljan prelaznim rokom, iako je plan da Budućnost dovede i pleja.

"Nisam hteo da dovodimo igrače samo na osnovu imena i statitiske, već one koji su spremni da se bore za klub i ciljeve, a ne da igraju za sebe. Ostala nam je još jedna pozicija - plejmejkera, za koju za sada nemamo sreće. Bili smo blizu potpisa dobrih igrača i velikih imena, ali su se u poslednji čas predomislili, čekajući neke druge ponude. Na ostalim pozicijama smo dobro pokriveni", rekao je Subotić, potvrdivši da je jedna od opcija Džastin Hobs.

On je dodao da ih očekuje veoma izazovna sezona, pre svega u ABA ligi.

"Pratimo sve, svi se pojačavaju, ali volim da gledam moj tim i da se spremimo za sezonu. Konkurencija je jaka, svi žele da dođu daleko, ali mi moramo da se skoncterišemo na naš rad. Moj zadatak i najteži posao je da napravi hemiju u ekipi".

Klub ima zacrtane ambicije u novoj sezoni, ali Subotić nije želeo da ih podeli sa javnosti.

"Imao sam sastanak sa igračima i ambicije, želje, snove i ciljeve - ostavio bih među nama. Želeo bih da moja ekipa igra hrabru košarku, da se bori... To želim da vratim ovoj ekipi. Ne želim da govorim o prošlosti, ali dobro znam gde dolazim i šta je krasilo ovaj klub i ovaj kraj godinama", rekao je Subotić.

Budućnost će do 14. avgusta trenirati u Podgorici, zatim će pripreme nastaviti u Kolašinu, potom će trenirati u Kranjskoj Gori, a onda otpustovati i u Sarajevo gde će igrati na "Memorijalu Mirza Delibašić".

Pre Superkupa ABA lige, koji je na programu od 26. do 29. septembra u zagrebu, Subotić će testirati svoj tim i na prijateljskom meču protiv Mege, ali na turniru u Turskoj.

 

<< NAZAD