Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Svetislav Pešić
Košarka
03.09.2022. • 20:23

SVETISLAV PEŠIĆ: Naš narod je navikao da pobeđujemo sa po 20 razlike...

Svetislav Pešić
(MN Press)
Selektor sumirao utiske nakon pobede nad Češkom

Košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu na Evropskom prvenstvu. Posle trijumfa nad Holandijom, savladan je jedan od domaćina takmičenja, Češka i to rezultatom 81:68.

"Orlovi" su tokom čitave utakmice vodili glavnu priču na terenu, uz periode oscilijacija tokom drugom poluvremena, međutim na kraju je kvalitet i veći broj raspoloženih košarkaša doneo prevagu, što je posebno obradovalo selektora Svetislava Pešića.

"Kao i u svim drugim utakmicama, zadovoljni smo pristupom igrača, nemamo s tim problema. Pokazali smo, naročito u drugoj deonici, kako volimo da igramo odbranu. U trećem periodu smo očekivali da će Česi pokazati svoj ponos, što su oni i dokazali snažnom odbranom" rekao je Pešić i dodao:

"Mi smo tada izgubili organizaciju igre, ali... Ono što sam rekao o mom timu, da ponovim: za nas je važno da se popravljamo kao ekipa, a da i taktički, i što se timske hemije, budemo sve bolji kako turnir odmiče. A turnir je dug. Možda nam je baš trebala ovakva utakmica. Spremni smo da učimo iz ovoga. I iz sledeće utakmice. Mi nemamo to što narod u Srbiji od nas očekuje, taj stav "da moramo da pobeđujemo sa 20 razlike", ne, nama je prosto bitno da vidimo kako je moguće da unapređujemo našu igru na ovom turniru i učimo stvari o taktici i drugim detaljima", zaključio je selektor.

Srbija će naredni meč odigrati u ponedeljak, 5. septembra od 21 sat protiv Finske, koja poput Poljske ima učinak 1:1.

Izrael ima jednu pobedu i večeras će odmeriti snage sa Holandijom, dok Češka ima dva poraza.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci