Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:30
Toronto - Boston
arenasport2
Na programu od 08:00
Aalborg - Barca
arenasport3
Na programu od 07:30
Nice - Dijon
arenasport4
Na programu od 07:00
Maritimo - Benfica
arenasport5
Na programu od 07:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
22.05.2020. • 09:30

Šokantna ispovest Koturovića: DUVAO sam pred Indijanapolis!

MN Press
Zlatni srpski košarkaš o Mundobasketu i periodu iz Partizana kada mu se nisu dopala dešavanja na tribinama.

Dejan Koturović je jedna od najneobičnijih ličnosti u srpskom sportu.

Poznati košarkaš imao je veoma uspešnu klupsku i reprezentativnu karijeru, koju je okončao bez velike pompe, a od "penzionisanja" se retko pojavljivao u medijima, pošto nije odlučio da se kao mnoge njegove kolege okrene trenerskom pozivu ili "fotelji".

Njegovo životno putešestvije je izuzetno zanimljivo, a u intervjuu za kanal "Balkan Info" prisetio se kako je prvi put isprobao marihuanu - i to baš pred Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu.

Razlog je bila njena medicinska uloga, a probao je za vreme igranja u Albi.

"Nije bilo redovno, retko sam konzumirao džoint. Sećam se kad mi je te nedelje Muki, čuveni trener, dao slobodno sedam dana da ne treniram, sa nekim svojim drugarom Amerom, pisac scenarija, i nekim njegovim drugarom, koji je Nemac, našli smo se i od ponedeljka do petka pušili po jedan džoint. I ja sam primetio da me je to, bogami, spasilo nekih bolova...", iskreno je govorio Koturović.

"Uglavnom, nastavio sam da pušim redovnije. Ja sam se već bio primio da to nije nikakva laka droga, da je to lek, kasnije sam shvatio da to baš i nije tako".

Onda se približio odlazak na Mundobasket na kome će Jugoslavija postati prvak sveta.

"Više na nagovor nekih prijatelja, shvatim da ne smem više da pušim marihuanu, jer mi sutra počinju pripreme za prvenstvo. OK, biću strejt. Legao sam u krevet i bukvalno sam dobio viziju, video sam nas, celu repreznetaciju, kako se penjemo na pobedničko postolje za prvaka, a da sam ja proglašen za MVP igrača celog turnira. Bila je to stvarno jaka i lepa vizija, sa suzama u očima, ja sam poverovao u to", ispričao je Dejan Koturović.

"Mislim, nisam nikakva Vidovita Zorka, nego jednostavno se tako desilo".

Nekadašnji košarkaš Partizana imao je problema s povredom tokom Mundobasketa, ističe da je upalio tetive zbog nepravilne upotrebe obuće, a da ga je osećaj osvajanja zlata "držao" sve vreme zbog ove vizije koju je imao.

"Mene je to jako držalo i dao sam veliki doprinos reprezntaciji ne samo na terenu, već sa tom verom da ćemo pobediti. Jer mi smo imali jako diskutabilno prvenstvo", ispričao je "Kotur".

U dugačkom intervjuu za "Balkan Info" prisetio se i šokantnog detalja dok je igrao za crno-bele.

"Zeznuo sam se što nisam ostao u Berlinu, odličan grad, klub. Uživanje mi je bilo tamo. Ja volim publiku koja se ne kolje kao Grobari i Cigani. Dosta su kulturniji. Sećam se utakmica kod nas, naši Grobari gađaju nas stolicama u glavu, doduše potplaćeni od strane Sisketa Čolovića (u pitanju je Đorđe Čolović, dugogodišnji uticajni član uprave kluba), to sam kasnije saznao. Pokojni Haris Brkić je dobio stolicu u glavu, posle ti dolazi navijač: 'Ej, Koture, nisam hteo tebe, znaš kao...'. Sve neke podmetačine, čim je neka vrsta politike to nešto nije u redu", ispričao je Koturović.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci