Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 08:00
Maccabi Tel Aviv - Salzburg
arenasport2
Na programu od 07:30
Juventus - Sampdoria
arenasport3
Na programu od 07:30
Epizoda 05
arenasport4
Na programu od 07:45
Best of 2016/17
arenasport5
Na programu od 07:30
the Mob
Otvori pretragu
Košarka
16.09.2020. - 12:13

SAŠA, MILOJE, VLADA - PREDAVANJA ZA SRPSKE TRENERE: Beogradska košarkaška Klinika i u vreme korone

MN Press
Pandemija virusa korona nije jača od renomiranog seminara za košarkaške trenere pod nazivom Beogradska košarkaška Klinika.

Devetnaesto izdanje jednog od najprestižnijih i najkvalitetnijih trenereskih seminara u svetu, koje od 2001. godine sa velikim uspehom organizuje Udruženje košarkaških trenera Srbije, ove godine imaće samo izmenjenu formu, ali podjednako velik značaj kada je edukacija struke u pitanju.

"Nismo smeli i hteli da dozvolimo da izgubimo kontinuitet u radu i prekinemo tradiciju Klinike koja ima veliki ugled u svetu. Pronašli smo rešenje, obezbedili smo najbolje moguće domaće predavače i odlučili da snimimo predavanja koja ćemo tokom licenciranja za narednu sezonu, koja po regionima kreću od sledećeg vikenda, podeliti svim našim članovima", objašnjava generalni sekretar UKTS Strahinja Vasiljević i dodaje:

"Obezbedili smo pet vrhunskih predavača: Sašu Obradovića, Dejana Milojevića, Vladimira Jovanovića, Aleksandra Glišića i Marka Ćosića, kojima dugujemo veliku zahvalnost, i na ovaj način sa Klinikom spojili i seminar za trenere mlađih kategorija Trenerski dani 'Borivoje Cenić'" - rekao je Vasiljević.

Trener Crvene zvezde Saša Obradović pripremio je predavanje na temu "Trening KK Crvena zvezda u pripremnom periodu", dok je nekadašnji strateg Mege Dejan Milojević obradio temu "Obuka visokih igrača za igru pik-en-rol.

Novi šef struke Mega Sokerbeta Vladimir Jovanović govorio je o "Tehničko-taktičkom razvoju igrača", dok je stručnjak u radu sa mlađim kategorijama Aleksandar Glišić imao predavanje na temu "Usavršavanje osnova grupne taktike napadau radu sa mlađim kategorijama". Nekadašnji kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije i profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Marko Ćosić objasnio je "Metodiku kompleksnog zagrevanja u treningu košarkaša".

Udruženje košarkaških trenera Srbije nije zapostavilo ni izdavaštvo i za sve članove je spremilo veliki poklon. Reč je o knjizi pod nazivom "Vežbe elemenata tehnike u košarci" koja je prevashodno namenjena trenerima mlađih kategorija.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci